Filtrera +

Senaste nytt

Mondo och Pontus! i Sälen
 • Äta och dricka gott
 • Livsstil

okt 122021

Mersmak i Sälen – nytt för säsongen

Pontus och Mondo i Sälen, Pontus Frithiofs nya krogar på Hundfjället slår upp dörrarna lagom till skidsäsongen i december. Läs mer...

Pontus Frithiofs nya krogar på Hundfjället, Pontus och Mondo, slår upp dörrarna lagom till skidsäsongen i december. Pontus bjuder på en varmt ombonad internationell lodge-atmosfär, där den lugna svenska fjällvärlden möter det uttrycksfulla Nordamerika – Sälen goes Colorado och köket omfattar ett brett utbud av rätter där grillen och sashimi blir tongivande tillsammans med ett generöst vin- och champagneutbud. I restaurangen finns även en champagnebar för alla som vill ha en sofistikerad after ski.

Mondo bjuder på rätter från all världens kök, ett slags tapas-koncept för familjer och kompisgäng som vill ha ett härligt fjälläng. I Mondos bar kommer gästerna få en mer traditionell och fartfylld after ski med dj:s, öl, shots och viner samt drinkar på glas.

– Vår ambition är att göra något som ingen annan gör i fjällen. Vi ska skapa två moderna, spännande restaurangupplevelser för SkiStar Lodge Hundfjällets gäster och destinationens besökare. Mondo och Pontus! i Sälen kommer att gå hand i hand med lodgens internationella karaktär och känsla, säger Pontus Frithiof.  

Danmark sett och hört, dansk stjärnkock Kamilla Seidler
 • Äta och dricka gott
 • Livsstil

mar 52021

Stjärnkock tipsar om danska favoriter

Intresset för vad som händer på den danska matscenen är stort. En som det pratas om är stjärnkocken Kamilla Seidler som är delägare i restaurang Lola och i restaurang Loui.  Kamilla har arbetat runt om i världen och 2016 utnämndes hon till Latinamerikas bästa kvinnliga kock när hon arbetade på restaurang Gustu i Bolivia. Kamilla Seidler har ett […] Läs mer...

Intresset för vad som händer på den danska matscenen är stort. En som det pratas om är stjärnkocken Kamilla Seidler som är delägare i restaurang Lola och i restaurang Loui.  Kamilla har arbetat runt om i världen och 2016 utnämndes hon till Latinamerikas bästa kvinnliga kock när hon arbetade på restaurang Gustu i Bolivia. Kamilla Seidler har ett starkt engagemang när det gäller att skapa förutsättningar i restaurangbranschen så att kvinnor känner sig bekväma.

Vad har inspirerat dig det senaste året?
– Eftersom året har varit väldigt annorlunda är vår branschs förmåga till total förändring på rekordtid en av de saker som har inspirerat mig mest. Med minimal framförhållning har vi ändrat affärsmodeller, koncept och levebröd och navigerat i enormt höga vågor. Jag är stolt över våra kollegor och leverantörer som nästan dagligen lyckats komma med nya initiativ och idéer.
Vad ser du mest fram emot att besöka i Danmark när allt öppnas igen?
– Eftersom det lutar åt en sommarsäsong i vackra Danmark ser jag fram emot att uppleva nya platser och gamla favoriter, som lyckats förnya sig under den här perioden. Jag hoppas på semester på ön Anholt och sedan att kunna besöka Falster och Pomle Nakke på Falster. Men Köpenhamn har också sin charm med de fantastiska kanalerna, trottoarkaféerna och vinbarerna.
Kan du rekommendera några innovativa restauranger i Danmark?
Henne Kirkeby Kro, Västjylland, för att jag saknar kökschefen Paul Cunninghams mat och gästfrihet i Köpenhamn. Han är en av de kockar som jag alltid har varit väldigt imponerad av, både professionellt och mänskligt och han kompromissar aldrig med ingredienser och snålar inte på smör eller kramar.
Restaurangen The Samuel i Hellerup, strax norr om Köpenhamn. Jonathan Berntsen är en av de mest begåvade kockarna jag känner. Han är en riktig mat- och vin-nörd och det märker man verkligen som gäst. Hans restauranger ger en känslan av att man är på en annan planet och där man kan lägga undan alla vardags bekymmer.
Oracle Bar, på ön Anholt. De lyckas göra allt och ingenting samtidigt. Att sitta med en kall öl i handen, tårna nedgrävda i sanden, vind i håret och vänta på sin ”steak-sandwich” medans några glada människor som spelar boule bredvid. Det är fantastiskt.
Pomle Nakke, Falster. Där lyckades jag inte få bord förra året. Julie och kökschefen Christoffer som driver den nyöppnade restaurangen har tagit lokalområdet med storm. Maten är fantastisk och är baserad på råvaror från lokala bönder. Allt i en underbar miljö.
Svinkløv Badehotel, Nordvästra Jylland, är definitivt en plats jag ser fram emot att besöka igen. Kenneths mat och gästfrihet är unik och han är alltid ödmjuk trots sin enorma talang. Badehotellet är vackert renoverat och med en respekt för historiken.

Eilat Hotels from the Red Sea
 • Livet efter corona
 • Nyheter
 • Okategoriserade

mar 52021

Fritt fram att resa till Israel

Efter att 4,3 miljoner människor har vaccinerats i Israel börjar landet öppna upp igen, efter en lång nedstängning satsar man på att livet ska återgå till det normala. Gallerior, öppna köpcenter och marknader, affärer, museer, bibliotek, djurparker, sevärdheter som befinner sig utomhus samt safarier är öppna, men strikta riktlinjer gäller. Hotell runt om i landet kommer att […] Läs mer...

Efter att 4,3 miljoner människor har vaccinerats i Israel börjar landet öppna upp igen, efter en lång nedstängning satsar man på att livet ska återgå till det normala. Gallerior, öppna köpcenter och marknader, affärer, museer, bibliotek, djurparker, sevärdheter som befinner sig utomhus samt safarier är öppna, men strikta riktlinjer gäller. Hotell runt om i landet kommer att börja erbjuda ett fullständigt utbud av tjänster igen, inklusive evenemang och konferenser. Barn under 16 år som tagit negativa coronavirustest inom 48 timmar före ankomst tillåts också besöka hotell (eftersom barn inte vaccinerats). Kaféer och mindre restauranger håller på att öppnas igen, i enlighet med de gällande riktlinjerna.

Kulturevenemang, sportevenemang, gym och studior, simhallar och religiösa helgedomar öppnas upp för personer med Gröna Pass, de utfärdas av Hälsoministeriet. Passen ges till personer som fått en andra dos av coronavirusvaccinet (en vecka efter att dosen administrerats) och till personer som återhämtat sig från sjukdomen. Det gröna passet och den unika QR-koden måste visas upp vid ingången till dessa inrättningar för att få inträde. Alla naturreservat och parker är också öppna. Dock krävs registrering i förväg och antalet platser är begränsat. De som inte har gröna pass måste följa gällande riktlinjer om begränsat antal deltagare, social distansering och munskydd. Begränsningar för sammankomster: 20 inomhus och 50 utomhus.

Jorden runt
 • Äta och dricka gott
 • Livsstil

feb 182021

Äldsta krogarna i världen

Turistfällor, ja förvisso – men också en dos historia! I alla tider har folk uppskatta omsorgsfullt lagad mat, det är alltså helt naturligt att krogar och restauranger av några världens äldsta företag. I Madrid, den latinska världens huvudstad, ligger Sobrino de Botin som öppnades redan 1725. På den vedeldade ugnen puttrar den klassiska Madrid-grytan cocido Madrileño, där grillas det också spädgris och lamm och står man ut med att krogen i princip alltid är fullsatt är interiören med alla lergrytor, fotografier och historiska dokument helt klart en sevärdhet. Läs mer... • Äta och dricka gott

feb 32020

Las Palmas – hemlig fisk- och skaldjurskrog

Trots sitt läge direkt på norra delen av Las Canteras strandpromenad är den här fisk- och skaldjurskrogen en välbevarad hemlighet där man äter fantastiskt gott i en charmig och familjär atmosfär. Läs mer...

Grillad, stekt eller kokt med citron, chili, vitlök, olja… Trots sitt läge direkt på norra delen av Las Canteras strandpromenad är den här fisk- och skaldjurskrogen en välbevarad hemlighet där man äter fantastiskt gott i en charmig och familjär atmosfär. Här finns varken vita linnedukar eller vikta servetter, istället är det bord och stolar i plast, lysrör i taket och hög ljudvolym som gäller. Servicen är snabbt, det ska gå undan och det underlättar om man kan koden som gäller – det vill säga att man efter att ha tagit ett bord följer med kyparen till köket där man väljer vad man vill ha ur den dagsfärska fångsten som presenteras i kökets kylda fisk- och skaldjursdiskar.  Kan du inte spanska kommer du långt med kroppsspråk och ett glatt humör. Tillbaka vid bordet beställer du dricka och om du vill ha bröd, sallad eller andra rätter som papas arrugadas, friterade sardiner eller calamares. Allt till fantastiskt överkomliga priser!
Eftersom Amigo Camilo stänger när fisken tar slut gäller det att hänga på låset och köa cirka 15 minuter innan de öppnar för lunch och middag, bra att veta att utbudet under lunchtid är mer varierat än vid middag.

Amigo Camilo
Calle Caleta 1
Las Palmas de Gran Canaria

Läs mer>>>

 • Äta och dricka gott

feb 32020

Las Palmas, vingården som är en populär restaurang

Den populära restaurangen och vingården Bodegon Vandama är en av våra favoriter där vi alltid försöker lägga in minst en långlunch under våra resor till ön. Vingården är en av alla i den bördiga dalen som omringar vulkankratern Pico de Bandama cirka 20 minuters bilfärd från Las Palmas. Läs mer...

Den populära restaurangen och vingården Bodegon Vandama är en av våra favoriter där vi alltid försöker lägga in minst en långlunch under våra resor till ön. Vingården är en av alla i den bördiga dalen som omringar vulkankratern Pico de Bandama cirka 20 minuters bilfärd från Las Palmas. Den familjära och skönt avslappnade stämningen förstärks av alla kanariska stamgäster i alla slags åldrar och samhällsklasser. Inte minst under helgerna ses stora familjer och sällskap ätandes och drickandes i flera timmar, något som underlättas av att barnen underhålls och tas om han av lekledare i  den lilla trädgårdens lekpark underlättar .
På den vedeldad grillen ligger oxfiléer stora som vedträn, en klassiker man inte bör missa är den fantastiskt goda chevrésalladen liksom öns absolut bästa chokladmousse. Vill man inte ha gårdens egna rödvin finns det många andra alternativ, men faktum de senaste åren har öns viner förfinats av duktiga vinmakare och numer finns flera av öns viner listade som några av Spaniens bästa viner.

Carretera de Bandama 116,
Santa Brigida.

Läs mer>>>