
Nyöppnat i Gamla Stan
På nyöppnade Stockholmskrogen Bistro Marie i Gamla Stan serveras aptitretande rätter komponerade av Nina Remröd – köksmästaren som var en av de tävlande i årets Mästerkock. Läs mer...
Stämningen var munter och högljudd på nyöppnade Stockholmskrogen Bistro Maries presslunch i veckan, en lunch som visade upp ett urval aptitretande rätter komponerade av Nina Remröd – köksmästaren som var en av de tävlande i årets Mästerkock. Inspirationen bakom rätterna är inte bara att de ska vara baserade på omsorgsfullt utvalda råvaror utan också vara influerade av den italienska, franska, amerikanska och inte minst det svenska köket. Menyn har också en hel del vegansk och vegetariska inslag, men så är också ägaren Robert Hållstrand själv vegan och stor djurvän. Vi fick bland annat smaka på löjromspizza, vitello tonnato, tryffelpasta och en rödbetstartar – allt var talangfullt komponerat, men den vackra rödbetstartaren hade vunnit på lite mer syra och smak.
Den smakfull inredda krogen har alla möjligheter att bli den familjära kvarterskrog som ägaren Robert Hållstrand drömmer om, men först får de jobba på att dämpa det lite väl höga sorlet som så lätt uppstår när pratsamma gäster fyller den trä- och spegelklädda bistron. Den är i och för sig inte så liten, i anslutning finns också en vin- och cocktailbar liksom en gårdsterrass som beräknas stå färdig kommande sommar.
– Bistro Marie är en hyllning till min mor som gick bort alldeles för tidigt, hennes önskan var att få arbeta tillsammans med mig efter sin pension, berättar Robert som har ett förflutet på många välrenommerade Stockholms-etablissemang som Story Hotel, Hallwylska restaurangen och de kända nattklubbarna Rose och Kharma.
Efter många års cyklande genom Stockholm till och från bostaden längst ut på Djurgården är det Gamla Stans kvarter han uppskattar mest. Så hugade matgäster kommer med all sannolikhet framöver få se en stolt Bistroägare vid sidan av restaurangchefen Karl De Vylder, köksmästare Nina Remröd och hovmästaren Viktoria Larsson.