Filtrera +

Bäst i test – trådlösa hörlurar för en behagligare flygresa

Byt ut vrålande jetmotorer mot skön musik med hörlurar där vissa också snabbt och enkelt filtrerar bort störande oljud i kabinen. Vi har testat 6 trådlösa hörlurar som gör flygresan behagligare.

Hörlurarna har testats i olika miljöer, flyg-, bil- och tågresor liksom i tunnelbana och under cykling. Vi har framför allt bedömt hur behagliga de är att bära, funktionalitet, ljudåtergivning och eventuell brusreducering. Om det är värt att lägga pengarna på hörlurar som har brusreducering beror på hur ofta man reser. När man väl har vant sig vid lurarna är det svårt att gå tillbaka till vanliga lurar eftersom de är så enormt funktionella, de passar inte bara bra på resor utan också i hemmet och på andra ställen när man vill filtrera bort störande oljud. Generellt för testets lurar är att de kan användas utan störande och trasslande sladdar. Då kan man ha mobiltelefonen i fickan, ryggsäcken eller väskan och ändå lyssna på det man vill oavsett om man vandrar, cyklar eller gör andra sportiga aktiviteter.

Bäst i test – Bose

Namn: QuietComfort® 35 QC35, Bose
Omdöme: Härligt minimalistiska over-ear lurar med tre kontrollknappar på sidan av kåpan, precis där de ska vara. Sköna att bära, sitter bekvämt och har en perfekt ljuddämpande funktion. Plus också för den automatiska rösten som berättar hur mycket batteritid som finns kvar när man sätter på lurarna och för att man kan koppla upp sig mot två blue tooth-enheter samtidigt.
Pris:
3 999 kronor.
Brusreducerande: Ja.
Hopfällbara med fodral: Ja.
Kontrollpanel: På hörselkåpan + via App.
Mikrofon: Ja.
Batteritid: 20 timmar.
Vikt: 234 gram.
Garanti: 2 år.
Övrigt: Bra ljudreducering gör att man kan ha lägre volym.
Betyg: 5
Läs mer >>> 

 

 

Hörlurar BoseQuietComfort_35_trådlösa_hörlurar_-_Silver_1691_2

Mest för pengarna – Sennheiser

Namn: HD 4.50 BTNC wireless, Sennheiser
Omdöme: Testets mest prisvärda lurar har en brusreducering som är något sämre än Bose-lurarna, men den är ändå hyggligt bra. Bra ljudåtergivning och föredömligt lättanvända och sköna lurar med kontrollknappar på kåpans sida, de är dock lite svåra att hitta när man har lurarna på sig. Det mjuka fodralet drar ner betyget något då det inte skyddar lika bra som ett hårt.
Pris: 1 890 kronor.
Brusreducerande: Ja.
Hopfällbara: Ja, men mjukt fodral.
Kontrollpanel: På hörselkåpan + via App.
Mikrofon: Ja.
Batteritid: 19 timmar.
Vikt: 225 gram.
Övrigt: Kan kopplas upp mot två blue tooth-enheter.
Garanti: 2 år.
Betyg: 4,5
Läs mer>>>

 

 

SennheiserHD_4_50_AE_BT_Isofront_CMYK

 

Många smarta finesser – Sony

Namn: MDR-1000X, Sony
Omdöme: Testets mest högteknologiska over-ear hörlurar har touch-kontrollen på utsidan av kåpan vilket gör man av misstag lättare kommer åt funktionen. Brusreducering, som skräddaranpassas efter lyssnarens öron, är extrem bra i stillasittande läge i kabinen. Den fungerar sämre när man går. Eftersom blue tooth bara kopplas upp mot en enhet åt gången måste funktionen sättas av och på när man har datorns blue tooth är aktiverad, ett irritationsmoment som tyvärr drar ner betyget tillsammans med den känsliga touch-kontrollen.
Pris: 3 590 kronor.
Brusreducerande: Ja, i tre nivåer.
Hopfällbara: Ja, med fodral.
Kontrollpanel: Touch kontroll på hörselkåpan + via App.
Mikrofon: Ja.
Batteritid: 20 timmar.
Vikt: 275 gram.
Övrigt: Brusreduceringen finns i tre nivåer och kan stängas av. Ljudet kan tillfälligt stängas av när handen hålls för höger hörlur.
Garanti: 2 år.
Betyg: 4
Läs mer>>> 

 

 

SonyMDR-1000X_C_std-Mid

Bra brusreducering – Libratone

Namn: Q Adapt On-Ear, Libraton
Omdöme: Genomgående en snygg design, från lurar och sladdar till lättförståelig bruksanvisning. Plus för brusreduceringen som är extremt bra oavsett om man sitter still eller rör sig, den kan ställas in i fyra olika nivåer som släpper in allt från lite ljud till inget alls. Touch-kontrollen är visserligen smidig, men irriterande då man kommer alltför lätt av misstag kommer åt den så att volymen ändras eller slår på Siri-funktionen på mobilen.
Pris: 1 900 kronor.
Brusreducerande: Ja, i fyra steg.
Hopfällbara:
Nej, men med fodral.
Kontrollpanel:
Touch kontroll på hörselkåpan + App.
Mikrofon:
Ja.
Batteritid:
20 timmar.
Vikt:
200 gram.
Garanti:
2 år.
Övrigt: Man kan på en fyr-gradig skala välja hur mycket ljud lurarna ska släppa in. Ljudet kan tillfälligt stängas av när handen hålls för höger hörlur.
Betyg: 4
Läs mer>>>

 

 

 

LIbraton HP08_cloudy white

 

Lång batteritid – UJays

Namn: Wireless, UJays
Omdöme: Svenska UJays minimalistiska design går igen i deras första trådlösa hörlurar. Dessa saknar dock brusreducering, men då bygellurarna vilar på utsidan av örat, on-ear, dämpas ljudet ändå något även om det inte kan jämföras med testets brusreducerade lurar. Ljudet är hyfsat bra, men som övriga lurar med touch-kontroll på luren kommer man lätt åt den av misstag. Det kan undvikas genom en låsbar funktion: Eftersom lurarna inte kan fällas ihop bärs de runt halsen vilket inte är så bekvämt. Stort plus för lång batteritid.
Pris: 1 790 kronor.
Brusreducerande: Nej.
Hopfällbara: Nej, inget fodral medföljer.
Kontrollpanel: Touchkontroll.
Mikrofon: Ja.
Batteritid: 25 timmar.
Vikt: 225 gram.
Garanti:
2 år.
Övrigt: Touche-kontrollen är låsbar.
Betyg: 3+
Läs mer>>>

ujays_wireless_white_on_gold_lying

Budgetalternativ – Traveller

Namn: Traveller air 4, Vivanco
Omdöme: Inte helt rättvist att jämföra in-ear lurarna med de mer högteknologiska brusreducerande lurarna, men de är ändå ett bra budgetalternativ om man vill få någorlunda dämpning av ljudet i flygplanskabinen. Det krävs dock att man sitter hyfsat stilla. Ljudåtergivningen är bra för att vara av typen enklare hörlurar, det är rent och tydligt och man kan ha även låg volym på. Låg batteritid dock.
Pris: 399 kronor
Brusreducerande: Nej.
Hopfällbara: Förvaras i en liten påse.
Kontrollpanel: På kabeln.
Mikrofon: Ja.
Batteritid: 4 till 5 timmar.
Vikt: 29 gram.
Övrigt: Flygplansadapter medföljer.
Betyg: 3
Läs mer>>> 

 

 

Traveller 40_37296_p01

 

30 nya heta insidertips till Madrid

Åk till Madrid och låt våra insidertips guida dig till upplevelser som gör att du mer än gärna reser tillbaka. Spaniens huvudstad har inte bara krogar och barer i världsklass, där finns också små lokala barer dit stadsborna går för att äta specialiteter.
Läs mer>>>

 

Las Palmas, på trendkartan igen

Somrigt klimat året runt, flera kilometer lång strand och ett trendigt latinskt folkliv med gastrokrogar och barer.
Läs  mer>>>

Gran Canaria