Filtrera +

St Tropez – 10 budgettips

Du behöver inte ha obegränsat med pengar för att njuta av St Tropez  och franska rivierans sköna stämning. Här tipsar vi om prisvärda hotell och krogar där du äter och dricker dig mätt utan att bli ruinerad.

Äta & Dricka

Grillkiosker, hämtmat, delikattesbutiker och bagerier är prisvärda alternativ till krogarnas menyer. Stora baguetter med sallad och kyckling liksom lasagne tilltalar såväl byggnadsarbetare och turistande familjer till vidjesmala modeller.

Le Pain D’Antanbageri med servering som är öppet dygnet runt där man får prisvärd frukost och gott bröd. Köp gärna med dig bröd du senare kan äta på torget eller kom hit och ät lunch.

Bar Le Sporting, en enkel och folklig bar med öl och lättare menyer som också besöks av en hel del lokala gäster intill Place des Lices.

 

France_French Riviera_Cote d'Azur_Saint-Tropez_Pain d'Anton_3

 

France_French Riviera_Cote d'Azur_Saint-Tropez_Fishmarket_2

Le Pomme de Pin, populär restaurang och utomhusservering med ett överraskande bra italienskt kök och vänlig service i grannorten Ramatuelle. Här hittar du mer lokala gäster än turister.

Rotisseri Tropézienne, här kan du köpa med dig grillad kyckling, baguetter och andra lokala specialiteter att äta på plats eller ta med dig till parken Place des Lices mitt emot.

La Masion Blanche, även om man inte bor på hotellet kan man slinka in på innergårdens coola champagnebar där Monacos Pierre Casiraghi ses när han är i byn.

Cirka 5 miljoner turister besöker årligen St Tropez så hotellutbudet är stort och omfattar allt från privatrum till extrem lyx. Gemensamt är att priserna i princip fördubblas under juli och augusti, då är det också svårt att få rum om man kommer spontant.

Under sommarmånadernas högsäsong är in- och utfarten från St Tropez enormt trafikerad vilket gör att det kan ta timmar att ta sig någonstans med bil. Bästa tiden att åka in till staden är tidiga morgnar samt efter klockan 20.00. Många parkeringsvakter och små trånga gator gör att det i princip är omöjligt att hitta parkering inne i byn, ställ istället bilen vid någon av infartsparkeringarna.

 

4 prisvärda hotell

St Tropez cogolin_hotell-le-coq_

 

Villa la Begude, charmigt villahotell med trädgård och pool 150 meter från stranden Canoubier Beach och 15 minuters promenad till Place des Lices. Familjär fridfull atmosfär och hemlagad frukost ingår i rumspriset som varierar beroende standard och storlek från 120 euro.

Coq Hôtel, ett smart alternativ om man söker lägre rumspriser är att checka in i grannbyn Cogolin. Det här tvåstjärniga familjehotellet är rent och fräscht med salong, servering och liten innergård som även lockar Hollywood kändisar.

Hotell Lou Cagnard, prisvärt provencalskt hotell med stor trädgård och ett fantastiskt centralt läge nära Place des Lices. Hotellet har egen gästparkering, något som är guld värt och som sparar många parkeringspengar. Hotellet är populärt och har många stamgäster varför man bör boka rum i mycket god tid.

Hotell Les Palmiers, här checkar du in och får nära till allt vad centrala St Tropez har att erbjuda, men du måste boka i mycket god tid. Små rum, men rent och prydligt och framför allt till priser långt under centrala stadens övriga hotell.

Kändistätt lyxhotell

La Bastide de Saint Tropez, det går ingen nöd på de som vill leva lyxliv i Saint Tropez, det fullkomligt dräller av femstjärniga hotell. Ett vi kan rekommendera är det här villaliknande hotellet lugnt beläget i trädgårdsstaden cirka 15 minuters promenad från Place des Lices. Det femstjärniga hotells ingår i kedjan Relais & Chateaux vilket innebär att man lägger mycket omsorg på restaurangen liksom på vinkällaren som måste hålla en hög kvalitet. Om inte annat så titta förbi och förundras över de exklusiva bilarna på parkeringen, kanske har du tur och får se en och annan beröm personlighet.

France_French Riviera_Cote d'Azur_luxury cars_

france_french-riviera_cote-dazur_bardot_

Få platser i världen är så kändistäta som St Tropez i juli. Beyonce med pojkvän Jay-Z, Lady Gaga, Rihanna,  Denzel Washington,  Jack Nicholson, Vanessa Paradis, Gerri Harriwell, Angelina Jolie, Brad Pitt, Catherine Zeta Jones och Michael Douglas – listan är lång.