Filtrera +

Shangri La’s Rasa Ria Resort – klassiskt familjehotell

En sandstrand på två mil, en egen regnskog och en populär golfbana gör det här hotellet populärt för alla familjer som vill koppla av med sol- och bad efter att ha upplevt orangutanger och andra djur i den urgamla regnskogen. Rasa Ria Resort ligger cirka 40 minuters bilresa från Kota Kinabalu, anläggningen kan nästa liknas vid en egen semesterort med tanke utbudet som erbjuds: vattenaktiviteter, vandringar, golf, cykelutfärder, zipline, utflykter och inte minst kvällspromenader i den tillhörande djungeln, en tropisk regnskog som sträcker sig över 400 hektar.

Fast som kanske mest utmärker Rasa Ria Resort är det kulinariska utbudet som håller överraskande hög klass för att vara ett sådant stort hotell. Frukostbuffén är bland det mest omfattande jag har sett under alla mina resor.
Det finns sex restauranger och två barer att välja mellan, den mest familjevänliga kan liknas vid en uppdaterad matmarknad.

Den kan liknas vid ett slags food stall med olika stationer där det serveras allt från olika sallader, nudlar, soppor, kyckling, kött, fisk – ett stort urval rätter som ingår i det malaysiska och kinesiska köket med internationella inslag. Inom området finns också en utomordentlig japansk restaurang som serverar fantastisk sushi och sashimi liksom en indisk restaurang med smaker och dofter som gör att det känns som att man förflyttas till Indien.

Anläggningen består av Garden wing och Ocean wing som tillsammans har 499 rum, allt stora och rymliga i jordnära färgskalor. Ocean wing är exklusivare med bubbelpool på balkongen och ett mer privat poolområde , något som lockar par och sällskap, inte sällan bröllopsgäster och smekmånadspar som njuter av stora balkonger med bubbelbadkar. Som det femsjärniga hotell det är har man förstås också ett Spa, även det snyggt och med den vänliga proffsighet som utmärker hotellets servicenivå.

FLER HOTELLTIPS

Bungaraya –                 hållbar tropisk oas

Det tar en halvtimme att åka båt från huvudstaden Kota Kinabalu till den här vackra ekoresorten på Borneos västkust. Bungaraya är en systeranläggning till Borneo Eagle som båda omgärdas av ett sympatiskt eko-tänk.

Läs mer>>>


 

Hibiscus Beach Retreat – perfekt gömställe

Lilla Hibiscus Beach Retreat är en fridfull oas, en tillflyktsort utan vare sig internet, mobiltäckning eller tv – vår enda kommunikation med omvärlden är en walki talki. Jag har svårt att tänka mig en mer avkopplande plats.

Läs mer>>>


 

Nexus Spa Karambuai – för familjen

Ett klassiskt sol- och badhotell som under åren har tagit emot många svenska par och familjer som rest runt i regnskogen innan de checkar in för att njuta av några dagars sol- och bad före resan går hem till Sverige.

Läs mer>>>