Filtrera +

Nyöppnat i Las Palmas, gastroäventyr

Sugen på gastro-uppevelser i form av champagne, ostron, jamon serrano, ostar  som Queso de Flor och andra delikatesser till bra priser?
Gourmet Experience på Corte Inglés (gamla Galerias Preciados-huset), är en smakfullt inredd gastronomisk avdelning där du kan shoppa med dig matsouvenirer i form av det bästa som produceras på ön, men också spanska varor som konserver, kryddor, choklad, vin, cava och allsköns andra produkter.
Det var inte länge sedan varuhuset hade stängt på söndagar, men för att tillfredsställa det stora antalet kryssningsturister som numer ankommer till Las Palmas har man sedan en tid även öppet söndagar.

Adress: Corte Inglés, Mesa y Lopez, Las Palmas.

Tips!
Som turist kan du ofta få rabatt när du handlar på vissa av varuhusets avdelningar. Ta med dig passet och gå till informationsdisken på bottenplan – det lönar sig! Själv kunde jag senast köpa en baddräkt för inga pengar alls.

På varuhuset Corte Inglés i Las Palmas ligger Gourmet Experience på gatuplan.

INSIDERTIPS GRAN CANARIA

 

Charmigt boende i Las Palmas  

Ett arkitektpar från Helsingfors har i Las Palmas skapat ett helt nytt boendekoncept i stadens gamla kvarter där de har inrett vackra kolonialhus och palats i en stil som passar inredningsroade globetrotters. Det som började med renovering av en övergiven chokladfabrik har med åren resulterat i ett antal boendealternativ i ett slags charmig bed-and-brekfast anda. Rum, studios eller palats hus har fått personliga stilar som hämtadefrån ett reportage i en internationell designtidning. Möbler och detaljer har inredningsarkitekten Sirkku Höittä hittat på loppisar, antikbutiker, auktioner, men också på gatan. Att gammalt byts ut mot nytt på ön är fortfarande vanligt förekommande, även om alltfler öbor inser vikten av att bevara den kanariska traditionen.

Var: Vegueta, Las Palmas
Facebook: The-Boutique-Rooms
Ta mig dit>>>