Filtrera +

Nexus Spa Karambunai – stort och rymligt

Ett klassiskt sol- och badhotell som under åren har tagit emot många svenska par och familjer som rest runt i regnskogen innan de checkar in för att njuta av några dagars sol- och bad före resan går hem till Sverige. Här finns stora utrymmen för barn  med spring i benen, inte bara en sex kilometer lång sandstrand utan också ett poolområde med tre pooler varav en barnpool.
Numer är det också ett populärt hotell för kinesiska resenärer, inte sällan på smekmånad. Hotellets är så pass stort att många också väljer att förlägga bröllop och andra större evenemang här.

På området som täcker flera hundra tunnland finns 485 rum, sviter och villor liksom ett stort antal restauranger och barer med olika inriktning, allt från buffé till À la carte menyer.

De olika köken omfattar malaysiskt, kinesiskt och koreanskt, det finns även en restaurang som har ett Medelhavskök. För barn och vuxna som längtar efter något mer välkänt lagas det pizza såväl som grillat på  Sunset Bar & Grill. Där har man en magnifik utsikt över stranden och den vackra solnedgången som färgar himlen i gula, röda, orange och lilarosa nyanser.
Får man myror i benen kan man roa sig med allt från olika vattensporter till gym, squash och njuta av behandlingar på deras prisbelönade Spa. Men den främsta attraktionen är  en 18-håls mästerskapsgolfbana designad av den världsberömda banarkitekten Ronald Fream från USA, utöver att han har designat ett stort antal banor runt om i världen ligger han även bakom Disneylands golfbanor. Därutöver kan man göra cykelutfärder och gå djungelvandring.

Fler hotelltips!

Hibiscus Beach Retreat – perfekt gömställe

Lilla Hibiscus Beach Retreat är en fridfull oas, en tillflyktsort utan vare sig internet, mobiltäckning eller tv – vår enda kommunikation med omvärlden är en walki talki. Jag har svårt att tänka mig en mer avkopplande plats.

Läs mer>>>


 

Bungaraya –                 hållbar tropisk oas

Det tar en halvtimme att åka båt från huvudstaden Kota Kinabalu till den här vackra ekoresorten på Borneos västkust. Bungaraya är en systeranläggning till Borneo Eagle som båda omgärdas av ett sympatiskt eko-tänk.

Läs mer>>>


 

Hotell tips Borneo

 

Borneo Eagle –         barfotalyx på egen ö

Nya eko-resorten Borneo Eagle, ligger på Robinson-ön Pulau Tiga cirka fem mil söder om huvudstaden Kota Kinabalu, allmänt känd som KK.

Läs mer>>>