Filtrera +

Madrid bästa krogar och barer

Madrid är inte bara tapaskrogar och barer, staden är full av klassiska restauranger där tradition väger lika tungt som bra råvaror och mat lagad med kärlek. Men det äts även vällagad fusionmat med internationell inspiration i trendigt inredda krogar.

El Velazquez 17 Modernt och trendigt

Ombonad och snyggt inredd kvartersrestaurang i stadsdelen Salamanca som drivs av två kvinnor från Venezuela, varav en är släkt med Carolina Herrera. För att vara en relativt liten krog har man en omfattande och fräsch meny, men så har man också medvetna gäster från Madrids mode- och designkretsar.
Ta mig till El Velazquez 17>>>

El Paraguas – Familjärt

Börjar magen knorra under shoppingturen i fashionabla Salamancakvarteren bör du bege dig till den här mysiga kvarterskrogen. Menyn innehåller kreativa rätter som köttbullar lagade på tjursvans, men också rikliga sallader, grillat lamm och fisk- och skaldjur. Här äter du i en hemliknande inredning tillsammans med stamgäster från bostadskvarteren runt omkring.
Ta mig till El Paraguas>>>

Otto – designkrog och cocktailbar

Modern spansk design och modernt fusionskök kännetecknar den här trendiga krogen på avenyn Castellani. Ungt och trendigt! Vill du inte äta, slå dig ner i baren för en drink och umgås med chica Madridbor.
Ta mig till Otto>>>

Viridiana kändiskock

Några kvarter från Prado-museet driver Abraham García en av stadens bästa restauranger. Abraham reser över hela världen för att hämta inspiration till rätterna han skapar, han lagar också mat i spansk Tv, bloggar och författar kokböcker. Köket baseras på säsongens råvaror och har hög kvalitet.
Ta mig till Viridiana>>>

Café Murillo – fräscht & rymligt

Snyggt inredd krog vars Medelhavskök genomgående håller en hög klass, men det finns också gott om plats för att bara ta en fikaGå hit för maten, drinkarna och den trivsamma miljön. En av delägarna till Café Murillo, som är systerkrog till Velazquez 17, är släkt till designern Carolina Herrera som har restaurangen som en av sina Madrid-favoriter.
Ta mig till Café Murillo>>>

Oh bla bla – Brasserie och sushibar

Filmregissören och skådespelaren Santiago Seguras och tjufäktaren Cayetano Riveras hyllade bistrobar är ett säkert kort för stadsbor såväl som besökare.
Ta mitt till Oh bla bla>>>

Casa Paco – Bästa köttkrogen

Enkelt, rustikt och mycket gott i klassisk spansk miljö med kaklade väggar, smäckra vitrindörrar och porträtt på väggarna. Här ska du passa på att frossa i stora oxfiléer som serveras och tillagas på glödheta tallrikar. Äts med fördel tillsammans med perfekt pommes frites, aioli och goda sallader.
Ta mig till Casa Paco>>>

Casa Lucio – Penelope Cruz favoritkrog

Det är inte bara alla internationella och spanska kändisgäster som gör att du måste boka bord i mycket god tid på Casa Lucio, maten är nämligen helt förträffligt vällagad och god. Menyn är en spanskkatalansk blandning med fisk och skaldjur, kötträtter och traditionella tapasrätter.
Ta mig till Casa Lucio>>>

Las Tortillas de Gabino – kreativt kök

Kändiskocken Nino Redruello, som gått som lärling på Arzaks krog El Bulli, serverar ett modernt spanskt kök med hög trendfaktor till överraskande rimliga priser. Att krogen har en bra vinlista och ljudisolerande inslag som möjliggör samtal, trots det modernt avskalade miljön, är ett stort plus.
Ta mig till Las Tortillas de Gabino>>>

Spanien_Madrid_Casa Paco_

Café Gijon – Tidlös tradition

Hit går man inte bara för en god måltid, omgivningen är en minst lika intressant upplevelse med röda sammetsoffor och guldinramade speglar. Om väggarna kunde tala skulle den berätta om alla spanska författare och poeter som spenderat timmar ätandes och pratandes. Paellan är en klassiker, liksom den bästa av alla skinkor – jamon jabugo.
Ta mig till Café Gijon>>>

Ginger Boy hål i väggen

Svenske Andy Boman har tagit Madridborna med storm med sitt asiatiska take-away koncept. Glossiga magazine och dagstidningar berömmer hans mat med ljuvliga asiatiska smaker. Men så har Andy också jobbat i Thailand och många andra länder. Den lilla butiken, med ett fåtal platser, ligger intill mysiga Plaza Olavide.
Ta mig till Ginger Boy>>>

Mercado San Miguel Populär mötesplats

Välbesökt saluhall närheten av Plaza Mayor där stadsbor handlar kulinariska ingredienser samtidigt som man mumsar delikatesser och små rätter från de olika stånden. Ett måste för varje Madridbesökare!
Ta mig till Mercado San Miguel>>>

4 TAPASBARER I MADRID

Gör en tapasrunda och insup en del av Madrids själ och vardagsliv. En skön tradition i staden är att många barer bjuder på en tapita – en liten munsbit – om du beställer något att dricka.

Txirimiri – Gourmet-pxintos

Är du i Madrid en söndag? Gå då först till loppmarknaden El Rastro och avsluta besöket på den här lokala restaurangen som vunnit flera utmärkelser för sitt goda kök. Risotto, kroketter, vårrullar, gambas eller grillad anklever med fikonmarmelad – köket ligger nära det baskiska men med moderna influenser. Här äter man varma och kalla pxintos, vitt bröd med något gott pålägg. Txirimiri har tre barer i Madrid, se hemsidan för fler adresser, och besöks till största delen av Madridbor.
Ta mig till Txirimiri>>>

El Bocaito – superspanskt

I de trendiga Chueca-kvarteren finns det gott om krogar och barer, men vill du äta riktigt bra tapas är det till El Bocaito’s barer du bör bege dig. Tapas från det andalusiska och kastilianska köket, mycket fisk och skaldjur, serveras i en fullkomligt charmerande miljö med andalusiska kakelväggar, keramikkrus, inläggningar och allsköns råvaror från marknaderna.
Ta mig till El Bocaito>>>

La Casa del Abuelo – Grillade gambas

Madridbor vallfärdar till den pittoreska krogen som inte tummar på sin hundraåriga tradition med gambas och havskräftor som grillas a la minut och som sköljs ner med husets eget söta vin.
Ta mig till La Casa del Abuelo>>>

Santa Barbara – Stans bästa öl

Madrid är inte bara vin, det är också en ölstad med flera lokala bryggerier och ölbarer där den här är en av de populäraste, men så serverar Santa Barbara över en miljon liter öl årligen. Köket serverar klassiska tapas som pimiento padron, patatas bravas, calamares som man med fördel kan njuta av på den platankantade uteserveringen.
Ta mig till Santa Barbara>>>