Filtrera +

Ljuddämpande hörlurar – bäst i test

Ljuddämpande hörlurar – lyssna på det du vill utan störande och trasslande sladdar! Bullerdämpande on-ear hörlurar är inte bara perfekta när man ska ut och resa, i pandemins kölvatten har de seglat upp som perfekta tillbehör under digitala arbetsmöten och pratiga hemmamiljöer.

Snäppet bättre – Proffsresenärens favorit

 

Sony, WH-1000xm4
Pris: 3 999 kronor.
Färg: 2, silver och svart.
I priset ingår: Hårt resefodral, laddningskabel, ljudkabel och flygplansadapter.
App: Ja.
Parkoppling: Ja, två enheter.
Speltid: 30 timmar.
Laddningstid: 3 timmar, 10 min snabbladdning med nätadapter ger 5 timmars speltid.
Laddning: Usb-C.
Autoavstängning: Ja.
Räckvidd: 10 meter.
Vikt: 254 gram.
Mikrofon: Ja.
Blue tooth: Ja
Röststyrning: Ja, Siri, Google assistent och Amazon Alexa.
Övrigt: Sony är inte kända för att sina pedagogiska manualer, det gäller även instruktionen till dessa lurar.
Garanti: 3 år.

Läs mer>>> 

Betyg: 10 av tio möjliga

Bäst i test – Sony, WH-1000xm4

Sammantaget har Sony med dessa sköna lurar lyckats med det mesta. Brusreduceringen fungerar optimalt och de individuella inställningsmöjligheterna gör lurarna till vår absoluta favorit vid resor. För att få maximal utdelning bör man sätta sig in i alla autofunktioner. När man väl gjort det kan man njuta av testets bästa ljudbild. Den automatiska brusreduceringen dämpar buller effektivt, den känner även av omgivningen och de individuella inställningarna kan sparas i appen. Röstmeddelande talar om batteritid, när lurarna kopplas upp sig, vem som ringer och anslutningsstatus. En bra funktion är att touch-panelen kan stängas av så att man av misstag inte kommer åt panelen.

Bästa brusreduceringen

 

Bose noise cancelling 700
Pris: 2 989 kronor.
Färg: 3, svart, silver, mörkblå.
I priset ingår: Hårt resefodral, laddningskabel, ljudkabel.
App: Ja.
Parkoppling: 2 enheter.
Speltid: 20 timmar.
Laddningstid: 2,5 timmar, snabbladdning på 15 minuter ger cirka 3 timmar.
Laddning: Usb-C.
Autoavstängning: Ja.
Räckvidd: 10 meter.
Vikt: 252 gram.
Mikrofon: Ja.
Blue tooth: Ja.
Röststyrning: Ja, Google assistent och Amazon Alexa.
Övrigt: Totalt åtta mikrofoner, sex mikrofoner för ANC (Active Noise Cancelling), fyra mikrofoner för röstupptagning (två används även för ANC.
Garanti: 2 år.
Läs mer>>>

Betyg: 9

Bose noise cancelling 700 – bra ljudbild

Sammantaget bra lurar för alla som uppskattar hög ljudkvalitet, bra passform och testets bästa brusreducering. Lurarna stängs av om de inte känner av någon rörelse inom en viss tid, det sparar batteritid och gör lurarna praktiska att resa med. Pedagogisk utformade lurar som sluter tätt runt örat på ett behagligt sätt. Sex mikrofoner stänger av ljudet runtomkring samtidigt som fyra mikrofoner förstärker tydligheten vilket underlättar telefonsamtal och digitala möten. Speltiden på 20 timmar är en funktion vi uppskattar liksom röstmeddelandet som berättar batteristatus och vilken enheten som är uppkopplad. Styrningen är en blandning av knappar och touch-kontroll och appen är pedagogisk och funktionell.

 

Klassisk favorit

 

Momentum 3 wireless, Sennheiser
Pris: 3 290 kronor.
Färg: 2, svarta eller vita.
I priset ingår: Mjukt resefodral, ljudkabel, laddningskabel och flygplansadapter.
App: Ja.
Parkoppling: 2 enheter.
Speltid: 17 timmar. Tar batteriet slut kan man lyssna vidare via den medföljande kabeln.
Laddningstid: 3,5 timmar.
Laddning: Usb-C, Usb-A-adapter medföljer.
Autoavstängning: Nej.
Räckvidd: 10 meter.
Vikt: 305 gram.
Mikrofon: Ja.
Blue tooth: Ja.
Autoavstängning: Nej.
Röststyrning: Ja, Google-assistenten, Siri och Amazon Alexa.
Övrigt: Hopfällbar design i rostfritt stål, sköna kuddar i läder. Förlägger man eller blir av med lurarna kan de spåras via Tile-appen. Kontrollknappar på öronkåpa.
Garanti:
Läs mer>>>

Betyg: 7

Momentum 3 wireless, Sennheiser – klassiker

Sammantaget en snygg och skön design, men ett hårt skyddande fodral saknas och lurarna har ingen automatisk avstängning, man kan inte hänga dom runt halsen utan att battertiden förbrukas  Lurarna kräver ingen större teknisk kunskap, de är lätta att använda och ger en bra och fyllig ljudbild även när man är gående. Att lurarna stängs av när vänster lur viks in är bra, men också dåligt eftersom de inte kan hängas runt halsen utan att batteritiden förbrukas. För att få ut maximal funktion bör appen användas, den har olika inställningsfunktioner och visar bland annat batteritiden.

Brusreduceringen har tre lägen, och i appen finns det praktiska funktioner som gör det lätt att föra ett samtal i hörlurarna.

Prisvärt val

 

Jays, Q-seven wireless
Pris: 1 495 kronor.
Färg: Svart.
I priset ingår: Mjukt resefodral, ljudkabel, laddningskabel,
App: Nej
Parkoppling: Nej,
Speltid: 30 timmar.
Laddningstid: 2 timmar.
Laddning: Usb–3.
Autoavstängning: Nej
Räckvidd: 10 meter
Vikt: 215 gram
Mikrofon: Ja.
Blue tooth: Ja.
Röststyrning: Ja, Google-assistenten och Siri.
Övrigt: Kontrollknappar på öronkåpa. För att se batteritiden behövs en smartphone.
Garanti: 1 år.
Läs mer>>>

Betyg: 5

Jays, Q-seven wireless – mycket för pengarna

Prisvärda första-gångs lurar om man vill testa och lära sig njuta av brusreducerande hörlurar framför datorn, på promenader eller på resan.
Mycket ljud för pengarna, något fylligare men med lite sämre bas än testets övriga lurar. Hyfsad brusreducering som sänker nivån vid telefonsamtal, dock inte lika många valmöjligheter,  men är ändå helt godtagbar. När lurarna ska stängas av behöver man trycka på både brusreducering och avstängningsknappen, glömmer man att stänga av brusreduceringen drar den alltså fortsatt ström.

Så gjorde vi

Lurarna har bedömts utifrån passform, ljudbild och brusreducering, men också hur lätta och smidiga de är att bära och använda utan att man behöver grotta ner sig i bruksanvisningar. Betyget är satt med tanke på hur användbarheten är under resor, vi har alltså inte vägt in priset så mycket som man kanske annars skulle ha gjort. Generellt för testets lurar är att de kan användas utan störande och trasslande sladdar.

 

Hotell tips Borneo

 

Borneo Eagle –         barfotalyx på egen ö

Nya eko-resorten Borneo Eagle, ligger på Robinson-ön Pulau Tiga cirka fem mil söder om huvudstaden Kota Kinabalu, allmänt känd som KK.

Läs mer>>> 

Hibiscus Beach Retreat – perfekt gömställe

Lilla Hibiscus Beach Retreat är en fridfull oas, en tillflyktsort utan vare sig internet, mobiltäckning eller tv – vår enda kommunikation med omvärlden är en walki talki. Jag har svårt att tänka mig en mer avkopplande plats.

Läs mer>>> 

Bungaraya –                 hållbar tropisk oas

Det tar en halvtimme att åka båt från huvudstaden Kota Kinabalu till den här vackra ekoresorten på Borneos västkust. Bungaraya är en systeranläggning till Borneo Eagle som båda omgärdas av ett sympatiskt eko-tänk.

Läs mer>>>