Filtrera +

Jamaica – guide till våra favoriter

Bondfilmer, Harry Belafonte, Bob Marley, Naomi Campbell och världens bästa sprintrar. På Jamaica kan du njuta av en avslappnad atmosfär och gräddvita stränder med rom-barer och gungande rytmer.

Äta & dricka

Hotellens all-inclusive koncept hämmar tyvärr öns restaurangutbud och variationen av kök. Utöver fisk- och skaldjur äts det Jerk, Jamaicas nationalrätt. Det är en chilistark kryddsås som serveras med marinerad kyckling, fläsk- eller nötkött som grillats. Den kryddstarka maten sköljs ner med öns egen öl, Red Stripes, eller rom.

Ciao Jamaica anses laga öns bästa pizzor, menyn innehåller även pasta och andra italienska rätter. Bra vänlig service och trevlig familjär atmosfär.
Ta mig til Ciao Jamaica>>>

Pushcart restaurant and Rum bar, mysig stämning, relativt hyggligt kök och lokala samt utländska gäster. Levande band som spelar reggea. Kuriost: Det var på klippan intill restaurangen som Steve McQueen 1970 hoppar i vattnet och simmar iväg i frihet i filmen i filmen Papillon.
Ta mig till Pushcart restaurant and Rum bar>>>

Boathouse, underbar liten restaurang strax utanför Montego Bay med kreativa kökskonster som ger mersmak. Fisk- och skaldjurs specialiteter, bra vinlista och romantisk atmosfär med ett klientel där majoriteten är stammisar.
Ta mig till Boathouse>>>

Scotchie’s Too, populär snabbmatskedja där man äter den kryddstarka nationalrätten Jerk, det vill säga kyckling, fläsk eller nötkött som serveras i foliepaket tillsammans med sötpotatis, bönor och den jamaikanska stapelvaran bredfruit. Kedjan har ett franchise-koncept och finns över hela ön.
Adress: Drax Hall, Ocho Rios

Boende

De flesta av öns turistorter ligger på norra sidan av ön. Hotellen är ofta all inclusive-anläggningar i alla slags prisklasser, men det finns också mysiga små familjedrivna hotell och enklare Guest house där en natt kostar från 50 kronor. På Internet kan man hitta prisvärda sista-minuten erbjudanden.

Tensing Pen det som förr var en privatbostad för en brittisk familj har med åren förvandlats till ett paradis för alla som söker barfotalyx i lugn och ro. Klippbad, liten pool, lummig grönska och enkla men smakfullt inredda pålhus. Dubbelrum från 760 kronor.
Ta mitt till Tensing Pen>>>

Blue Cave Castle på klippkanten ovanpå en gammal piratgrotta med magnifik utsikt över den oändliga horisonten där hav möter himmel. Utmärkt läge för alla som gillar snorkling och magnifika solnedgångar. Dubbelrum från 700 kronor.
Ta mig till Blue Cave Castle>>>

Golden Eye, jetset och celebriteter har sedan 1950-talet gästat Golden Eye, då ägdes det av James bond-författaren Ian Fleming. Hit kommer kändiseliten, men också vanliga resenärer för en avkoppling i sus och dus. Dubbelrum från 3 800 kronor inklusive frukost.
Ta mig till Golden Eye>>>

Strawberry Hill, en av Island record-grundaren Chris Blackwells hotellanläggningar med fristående villor i olika storlekar, terrasser, pooler och makalös utsikt över Blue Montain, bergen norr om Kingston. Prins Charles är en av många kända gäster. Dubbelrum från 2 400 kronor inklusive frukost.
Ta mig till Strawberry hill>>>

Uteliv

Bortom hotellens musikunderhållning och dans stoltserar Montego Bays Hip Street med det största nöjesutbudet. De flesta klubbar fungerar även som restauranger tidigare på kvällen, det är efter midnatt som nöjeslivet tar fart på allvar.

Ricks Café känns väldigt amerikansk med ett myller av folk, även öbor, som kommer för att dricka drinkar, se solnedgången och spana in jamaicanska ynglingars hopp från 40 meters höjd. Baren har fått utmärkelsen som en av Karibiens bästa, men det får man ta med en nypa salt …
Ta mig till Ricks Café>>>

Twisted kilt, strandnära sportbar med jamaicaner och turister som gillar att se basket och fotboll på storbildstv. Vill man spela biljard går det också bra.
Ta mig till Twisted kilt>>>

 

Margaritavill,  populäre amerikanske sångaren Jimmy Buffets trendiga nöjeskedja finns i Negril, Montego Bay och Ocho Rios. Margaritaville är allt från beach club till restaurang, disco, bar och nattklubb under bar himmel, men också i luftkonditionerade lokaler. Hit går man framför allt efter midnatt.
Ta mig till  Margaritavill>>>

Pier 1 Social Club, havsnära klubbmiljö och disco med soca- och reggierytmer Räkna med att det är knökfullt under helgerna, framför allt efter midnatt.
Ta mig till Social Club>>>