Filtrera +

Gastrobar – prisvärt i Las Palmas

Sugen på gastro-uppevelser i form av ostron, havskräftor och andra skaldjur som sköljs ner med ett stort glas champagne? Eller vad sägs om cirka 300 ml Veuve Clicquot för endast 9 € …

Den 3 mars var det premiär för Gourmet Experience på Corte Inglés (gamla Galerias Preciados-huset). En smakfullt inredd gastronomisk avdelning där du kan hitta det bästa som produceras på ön till bra priser. Numer även öppet söndagar.

 

Namn: Braulio Rodríguez
Bor:
Las Palmas
Familj:
Hustrun Maria del Pino Griñan.
Gör:
Kock, sommerlier och delägare i restaurang Majuga i Las Palmas.Vilka kockar inspireras du av?

– Thomas Leeb, jag gillar hans stil och nytänkande sätt att ta sig an matlagning, men också Michelinkocken Angél León som driver egna krogen Aponiente i Cadiz, hans smaksäkra förmåga att ta sig an havets skördar är imponerande.

VAD FÖR SLAGS MAT LAGAR DU

– En säsongsanpassad blandning av det traditionella och nya kanariska köket med fokus på kanariska råvaror.

VAD SKA MAN INTE MISSA ATT ÄTA PÅ ÖN?

– Det finns massor man bör smaka: våra papas arrugadas con mojo – små salta potatisar med  kryddstark sås. Queso de flor de Guia – en ost som får sin fantastiska smak av kronärtskockans tistelliknande blomma. Fisken cherne – en slags havsabborre, tonfisk,  getkött och chorizo från Teror för att inte prata om våra frukter och grönsaker som mango och avokado från Mogan, vin från Tejeda och kaffe från Agaete.

Vad lagar du om du vill överraska din hustru?

– Hon älskar goda såser och grillade grönsaker, liksom en grillad god köttbit med vällagade pommes och en god bearnaisesås – den kan bytas ut mot en god sås på ost från Guia eller min kanariska chimichurri – oregano, starkt paprikapulver, spiskummin, färsk lök och rosmarin från Valseguillo blandas med olivolja från Temisas och vinäger på äpplen från Valleseco.

VAD HAR DU ALLTID I KYLSKÅPET?

– Först och främst ordning och reda, man kan nog säga att jag är manisk ordningsam i köket! Det finns också alltid färska grönsaker i en hållare med lagom mycket vatten som täcker rötterna, då är de alltid krispiga och spänstiga.

VILKA ÄR DINA FAVORITKRYDDOR OCH INGREDIENSER?

– Rökt paprikapulver och skurna solmogna kanariska kvalitetstomater med havssalt och olivolja.

VILKET ÄR DITT FAVORITREDSKAP I KÖKET?

– En riktigt bra och vass kockkniv.