Filtrera +

Borneo Eagle, barfotalyx på ekoresort

Ju finare hotell desto mer miljömedvetet är en regel här i Sabah, malaysiska delen av Borneo. Men ”fint” inte är lika med ”pråligt”, det är snarare smakfullt och sparsmakat i miljövänliga material som får naturintresserade människor från hela världen att checka in. Nya eko-resorten Borneo Eagle, ligger på Robinson-ön Pulau Tiga cirka fem mil söder om huvudstaden Kota Kinabalu, allmänt känd som KK.
Resorten präglas av en klimatsmart elegans med 13 smakfullt inredda strandvillor, alla med stora terrasser och egna saltvattenpooler. Utsikt över sydkinesiska sjön och en bländande vit korallstrand intill turkosblått vatten fulländar paradisbilden.
Extra plus är det vänliga bemötandet som ger Borneo Eagle en privat fridfull stämning. Om man inte vill njuta av den vackra miljön och den vällagade maten i restaurangen kan måltiderna serveras i strandvillan.

Menyerna baseras så gott det går på ekologiska närodlade råvaror, man har bland annat en ekologisk fiskodling och egen krydd- och köksträdgård.

Ägaren, en förmögen man från Kota Kinabalu, satsar enbart på en hållbar turism och att anställa, utbilda och lära lokalbor hur viktigt det är att värna natur och miljö. Numer är det hans dotter som ansvarar för Echo Resorts tre anläggningar: Borneo Eagle, Bungaraya och Gayana Eco Resort. Företaget omfattar även ett marint ekologiskt forskningscenter, fiskfarm, sköldpaddsuppfödning och korallplantage – listan på eko-vänliga aktiviteter imponerar. Det gör också Borneo Eagle Resort som är ett fantastisk alternativ om man vill fira något speciellt, den fridfulla atmosfären och den vackra omgivningen gör att vistelsen alltid kommer vara ett minne för livet.

FLER HOTELLTIPS!

 

Bungaraya –                 hållbar tropisk oas

Det tar en halvtimme att åka båt från huvudstaden Kota Kinabalu till den här vackra ekoresorten på Borneos västkust. Bungaraya är en systeranläggning till Borneo Eagle som båda omgärdas av ett sympatiskt eko-tänk.

Läs mer>>>


 

Nexus Spa Karambuai – för familjen

Ett klassiskt sol- och badhotell som under åren har tagit emot många svenska par och familjer som rest runt i regnskogen innan de checkar in för att njuta av några dagars sol- och bad före resan går hem till Sverige.

Läs mer>>>

Annons