Filtrera +

Bäst i test – trådlösa hörlurar för resor och aktiva semestrar

VI har testat trådlösa in-ear hörlurar som är perfekta för träningsresor, Bluetooth-hörlurar gör att du kan lyssna på det du vill utan störande och trasslande sladdar!

Bäst i test – True, Defunc, 799 kronor 

Omdöme: Svenska De Func sprillans nya lurar är en positiv överraskning i form och funktion. Öronsnäckorna med touchkontroll sitter bra och sluter tätt – enda nackdelen är att man lätt kommer åt touchkontrollen om man vill justera öronsnäckan, men man vänjer sig snabbt. Genomgående en supersnygg design med en cool powerbank som även laddar smartphone. Dessutom bra ljudåtergivning, om än inte lika fyllig än de väsentligt dyrare Bose och Sennheiser.
Modell: Öronsnäckor.
Brusreducerande: Nej.
Speltid: 3 timmar.
Laddningstid: Cirka 45 minuter.
Laddning: Uppladdningsbart fodral, powerbank, med Usb-kabel 3 timmar x 20 omladdningar = 60 timmar.
Räckvidd: Cirka 10 meter.
Vikt: 5 gram per hörlur, powerbank 89 gram.
Övrigt: Finns i två färger.
Läs mer>>>

Prisvärd form och funktion

Trådlösa hörlurar De Func för en aktiv semester

I priset ingår: In-ear hörlurar, öronadapterset 4 storlekar, powerbank.
Garanti: 2 år.
Betyg: 5

 

Bäst i test – Soundsport free, Bose, 2 199 kronor

Omdöme: Testets absolut bästa ljudbild, svårt att förstå att så små lurar kan ge ett sådant ljud. Överraskande bra och bekväm passform som sluter tätt. Lätt att lägga ner lurarna i laddningsfodralet som har inbygg batteri, lurarna kan även snabbladdas på 15 minuter för en extra speltid på cirka 45 minuter. Laddar man ner Bose App har den en smart funktion i ”hitta mina hörlurar” om man förlagt dom. Bra förväntad telefonfunktion, dock endast i höger öronsnäcka. Upplever räckvidden som betydligt bättre än de utlovade 9 metrarna.
Modell: Öronsnäckor med vingar.
Brusreducerande: Nej.
Speltid: 5 timmar.
Laddningstid: 2 timmar.
Laddning: Uppladdningsbart fodral som ger ytterligare två fulladdningar upp till 10 extra timmars speltid.
Räckvidd: 9 meter.
Vikt: 15 gram per hörlur, fodral 80 gram.
Övrigt: Tål svett och vatten. Finns i tre färger.
Connect-appen från Bose har en ”Hitta mina hörlurar”-funktion med karta som hjälper en att se var öronsnäckorna senast var anslutna. Snabbladdning: Ja, en snabb laddning på 15 minuter en speltid på cirka 45 minuter.

Grym ljudåtergivning

 

 

I priset ingår:In-ear hörlurar, Usb-kabel, laddningsfodral, sport-adapterset i 3 storlekar. Garanti: 2 år.
Betyg: 5
Läs mer>>> 

CX Sport, Sennheiser, 1 250 kronor

Omdöme: Smart bekväm passform med en sladdbygel som kan spännas gör att lurarna sitter på plats under träningspass såväl som under löpturer. Alla funktioner är lätta att förstå, batterinivån syns i telefonens display när lurarna är anslutna men påtalas också av ett röstmeddelande när det är dags för laddning. Mycket bra ljudåtergivning, schysst balans mellan bas och diskant – överraskas återigen av att små lurar har sådan kraft. Telefonfunktion är dock lite burkig, men får absolut godkänt.
Modell: Sladdbygel.
Brusreducerande: Nej.
Speltid: 6 timmar.
Laddningstid: 1,5 timme.
Laddning: USB-kabel.
Räckvidd: upp till 10 meter.
Vikt: 15,07 gram.
Övrigt: Tål stänk och svett.
Garanti: 2 år.
Betyg: 4.
Läs mer>>> 

Bra sportlurar

Sennheiser, trådlösa hörlurar, aktiv semester, blue toothI priset ingår: Trådlöst headset, Usb-laddkabel, öronadapterset 4 storlekar, kabelklämma, väska i neopren, säkerhets- och snabbguide.

Milan, Urbanista, 1 290 kronor

Omdöme: Testets grymmaste batteritid ger pluspoäng, det gör också den snygga designen med lurar som sitter bra och är lätta i örat. Lurarna är behagliga om man vill somna till musik och sätter man på de medföljande ”vingarna” funkar de även vid träning. Ljudbilden är bra, även om den inte kommer upp i samma nivå som Bose och Sennheiser.
Brusreduceringen är hyfsat bra i brusiga inomhus- och utomhusmiljöer, den fungerar dock sämre när det gäller att mota bort flygbuller i flygkabinen. Sammantaget är Milan hyggliga och prisvärda kombinationslurar, men vi hade önskat en tydligare funktions-information när det gäller batteriets laddning.
Modell: Halsbygel.
Brusreducerande: Ja.
Speltid: 12 timmar.
Laddningstid: 2,5 timmar.
Laddning: Usb-kabel.
Räckvidd: 10 meter.
Vikt: 34 gram.
Övrigt: Finns i två färger. 

Brusreducerande

Trådlösa hörlurar för aktiva resor Urbanista

I priset ingår: Trådlöst headset, öronadapterset med och utan vingar 3 storlekar, Usb-kabel, förvaringspåse.
Garanti: 1 år.
Betyg: 3,5
Läs mer>>>

SP700, Sony, 2 000 kronor

Test trådlösa hörlurar för aktiva resenärer Sony WF-SP700N

Minimalistiskt design

Omdöme: Liten och lätt konstruktion med föredömlig enkel och användbar kontrollpanel med röstmeddelande, volymen styrs på den uppspelande enheten. Lurarna sitter bra, sluter tätt och ger bra och fyllig ljudåtergivning, framför allt med den nedladdningsbara Appen där ställer in ljudbilden när man lyssnar på musik, inte då man streamar. Telefonfunktionen är som förväntad och sker via ena snäckan, men räckvidden är känsligare än testets övriga lurar. Speltid på tre timmar är i kortaste laget med tanke på priset, även om fodralet ger ytterligare laddningar. Vi märker tyvärr ingen skillnad när brusreduceringen är påslagen.
I priset ingår: In-ear hörlurar, öronadapterset 4 storlekar, laddningsfodral, stödbåge, Usb-kabel.
Modell: Öronsnäckor med vingar.
Brusreducerande: Ja.
Speltid: 3 timmar.
Laddningstid: Öronsnäckor cirka 1,5 timme.
Laddning: Uppladdningsbart fodral, 2 laddningar á cirka 3 timmar.
Räckvidd: Cirka 10 meter.
Vikt: 7,6 gram per hörlur, fodral 45 gram.
Övrigt: Stänk och vattentåliga. Finns i fyra färger.
Garanti: 1 år.
Betyg: 3,5
Läs mer>>>

Så gjorde vi

trådlösa hörlurar för aktiva resenärer, Bose

Lurarna har bedömts utifrån ljudbild och design, men också hur smidigt och lätta de är att använda utan att man behöver grotta ner sig i bruksanvisningar. Bose, Sony och DeFunc är så kallade öronsnäckor – då är passformen och vikten är extra viktig: de ska inte väga för mycket, sluta tätt och framför allt sitta kvar i örat. Gemensamt för öronsnäckorna är man hör telefonsamtal i den luren som har mikrofon. Öronsnäckans mikrofon är därför alltid känslig när det blåser.

Urbanista liksom Momentum och Sport från Sennheiser har båge om halsen och batteri, kontroller och mikrofon på bågen eller sladden. Fördelen är de har lättare hörlurar och längre batteritid.
Generellt för testets lurar är att de kan användas utan störande och trasslande sladdar, man kan ha mobiltelefonen i fickan, ryggsäcken eller väskan och ändå lyssna på det man vill oavsett om man vandrar, cyklar eller gör andra sportiga aktiviteter.

TEST – Actionkameror för sportiga resenärer

Vi har testat fem populära äventyrskameror för alla som vill fotografera och filma när de snorklar, dyker, surfar eller gör andra saker som en smartphone inte klarar av.

Läs mer>>>