Filtrera +

Bäst i test – tåliga lättviktsväskor för resan

Ska du köpa en ny resväska? Tänk då på att vikten, inredningen och hållbarheten är viktiga detaljer. Den bör dessutom vara lätt att rulla, ha säkerhetsblixtlås och en lång garantitid som signalerar tillverkarens tilltro till väskans kvalitet.

Bäst i test –  Global, Antler, 1 896 kronor

Omdöme: Snygg, elegant och lätt resväska i vackra ädelstensfärger med ett special specialdesignat handtag som gör att det är lika bekvämt att dra väskan på två eller fyra hjul, dessutom stabila hjulhus som är lättrullade. Pluspoäng även för den användarvänliga inredningen som gör packningen organiserad. En kvalitetsväska för proffsresenärer som värdesätter vikt, säkerhet och ett hållbart tåligt material.
Antal färger: 2, blå, vinröd.
Inredning: Fodrad insida med ett packningsfack med justerbara packningsband och en långsmal blixtlåsficka samt en fast packavdelare med dragkedja och två blixtlåsförsedda extrafack i locket.
Säkerhetsblixtlås: Ja.
Volym: 67 liter.
Mått: 67 x 46 x 29 cm.
Vikt: 3,6 kilo.
Lås: Nedsänkt TSA-kombinationslås.
Handtag: Draghandtag och två bärhandtag. Antal hjul: 4 dubbla.
Övrigt: Specialdesignat draghandtag som passar höger- såväl som vänsterhänte.
Garanti: 10 år
Betyg: 5
Läs mer>>>

Test lättviktsväskor tåliga väskor för resan

Bästa budgetval, Regent, Rusta, 524 kronor

Omdöme:Testets billigaste och lättaste väska är mycket väska för pengarna då den trots det låga priset har utrustats med säkerhetsblixtlås och en praktisk inredning. Det låga priset gör förstås att man tummar på kvaliteten – något som avspeglas i avsaknaden av lås och den korta garantitiden. Trots detta är det en rejält prisvärd väska för sällanresenären som reser med mycket bagage och en begränsad plånbok.
Antal färger: 2, grå och rosa.
Inredning: Fodrad med ett förslutningsbart packningsfack med blixtlås, ett packningsfack med elastiska spännband och en långsmal blixtlåsförsedd ficka.
Säkerhetsblixtlås: Ja.
Volym: 60/73 liter.
Mått: 67 x 47 x 27 cm.
Vikt: 3,5 kilo.
Lås: Saknas, dragkedjorna kan låsas med hänglås.
Handtag: Draghandtag, 2 bärhandtag och 4 stödtassar.
Antal hjul: 4 enkla.
Övrigt: Expanderbar.
Garanti: 3 år.
Betyg: 3
Läs mer>>>

Bäst i test tåliga lättviktsväskor för resan, Regent Rusta

Stilpoäng, Chill DLX medium, Cavalet, 1 399 kronor.

Omdöme: Sprillans ny resväska med ett tåligt skal som tillverkas i många färger. Den känns även stabil och har försetts med en smart och praktisk inredning och smidiga dragkedjor. En snygg och praktisk svenskdesignad resväska som håller kläder och prylar på plats samtidigt som den är lättrullad på två såväl som fyra hjul. Saknaden av säkerhetsblixtlås liksom vikten drar dock ner betyget.
Antal färger: 10, svart, silver, grafitgrå, beige, grön, midnattsblå, royalblå, puderrosa, röd, orange.
Inredning: Fodrad med en förslutningsbar packavdelning med spännband och ett blixtlåsförsett extrafack i locket samt ett packningsfack med spännbara kryssband.
Säkerhetsblixtlås: Nej, men omvänt för att stå emot väta.
Volym: 64/80 liter.
Mått: 66 x 45 x 25/29 cm.
Vikt: 3,9 kilo.
Lås: Nedsänkt TSA-kombinationslås.
Handtag: Draghandtag, 2 bärhandtag och 4 stödtassar.
Antal hjul: 4 dubbla.
Övrigt: Expanderbar.
Garanti: 10 års fabrikationsgaranti.
Betyg: 4
Läs mer: cavalet.se

 

Bäst i test, lättviktsväskor för resan Cavalet

Tålig tuffing GTO 4,0, Epic, 1 799 kronor.

Omdöme: Snygg svensktillverkad lättviktsväska med en funktionell inredning som gör väskan lättpackad. Väskans största fördel är det extremt tåliga materialet, samma som används i skottsäkert glas och i skyddande delar av jaktplan, något som avspeglas i den utökade garantin som även täcker flygskador. En expanderbar väska för shoppingsugna resenärer som reser hem med en större packning än på utresan. Saknaden av säkerhetsblixtlås något dock ner betyget.
Antal färger
: 5, svart, blå, vit, orange, grön.
Inredning: Fodrad med fast packavdelare med två extra blixtlåsfack i locket och ett packningsfack med dubbla, spännbara packningsband.
Säkerhetsblixtlås: Nej.
Volym: 69/78 liter.
Mått: 65 x 46 x 69/78 cm.
Vikt: 3,5 kilo.
Lås: Nedsänkt TSA-kombinationslås.
Handtag: Draghandtag, två bärhandtag.
Antal hjul: 4, dubbla.
Övrigt: Expanderbar, DualTRAK™ hjulsystem.
Garanti: 7 år med utökad garanti som även täcker flygskador.
Betyg: 4
Läs mer>>> 

Bäst i test, lättviktsväskor för resan Epic

Prisad design, Modern dream spinner 69, American tourister, 1 399 kronor

Omdöme: Den här expanderbara resväskan har en funktionell inredning och tydliga siffror på kombinationslåset som till skillnad mot andra väskor har placerats vid draghandtaget, alltså på höjden – något som gör väskan lättare att öppna. En prisvärd standardväska för medelresenären, men avsaknaden av säkerhetsblixtlås och endast tre års garanti drar ner betyget.
Antal färger: 3, vit, blå och svart.
Inredning: Fodrad med ett fast packningsfack med ett stort blixtlåsfack i locket och ett packningsfack med elastiska spånnband och en långsmal blixtlåsficka.
Säkerhetsblixtlås: Nej.
Volym: 70/81 liter
Mått: 68,5 x 45,5 x 29/33 cm.
Vikt: 3,7 kilo.
Lås: Nedsänkt Tsa-kombinationlås.
Handtag: Draghandtag, två bärhandtag.
Antal hjul: 4 dubbla.
Övrigt: Har belönats med designutmärkelse 2018, Reddot award.
Garanti: 3 år.
Betyg: 4
Läs mer>>>

 

Bäst i test lättviktsväskor America Toursiter

Så gjorde vi

Resväskor, test,

Resväskorna har testats på olika resor inom och utom Sverige på ett varierat underlag och bedömts efter kvalitet, vikt, design och funktion. Väskor som har ett kraftigare skal är tyngre och mindre känsliga än lättviktsväskor som har flexibla material och mer avskalad inredning – lättviktsväskor bör packas fullt ut för att blir tåligare mot stötar under bagagehanteringen. Därför bör väskans storlek anpassas efter mängden bagage.

 

Tips!

Ta bort smutsfläckar med diskmedel, T-röd eller vanligt bil-schampo – använd inte lacknafta eftersom det ger en matt yta. Märken av klister går lättare bort om de först värms upp.

TEST – actionkameror för sportiga resenärer

Binge testar actionkameror under vatten

Vi har testat fem populära äventyrskameror för alla som vill fotografera och filma när de snorklar, dyker, surfar eller gör andra saker som en smartphone inte klarar av.

Läs mer>>>