Filtrera +

6 resenecessärer – för handbagaget

Jakten på den optimala resenecessären är ingen lätt match! Högst poäng får transparenta necessärer med produkter som är lätta att fylla på och med ett innehåll som räcker för en veckolång resa.

 Carry on kit, Molton brown

Pris: 540 kronor, ca 1,4 kr/ml.
Innehåll: 5 produkter/390 ml väldoftande hand- och bodylotion samt rengöring för kropp och hår.
Gingerlily body wash/100 ml, body polisher/50 g, body lotion/100 ml, Indian cress purifying schampo/10 ml, hand cream/40 ml.
Material: Plastnecessär med 3 påfyllningsbara plastflaskor, en påfyllningsbar glasburk och en plasttub.
Expertens kommentar: Snygg necessär med ett generöst innehåll för kropp, hår och händer som räcker längre än en veckoresa. Plus också för den transparenta necessären som gör att man inte behöver lägga över produkterna i säkerhetskontrollens plastpåsar. Dessutom kan flaskorna lätt fyllas på vilket gör att de kan återanvändas resa efter resa. En necessär med ett innehåll för som ger valuta för pengarna.
Läs mer>>>

Mycket för pengarna – betyg 4++ Molton Brown CARRY_ON-WOMENS-2015-PRINT
Starter kit resurfacing collection, Elemis.

Pris: 295 kronor, ca 2,5 kr/ml.
Innehåll: 4 produkter/117 ml rengöring och återfuktande hudvård för ansiktet.
Tri-enzymer resurfacing gel mask/15 ml, tri-enzyme resurfacing facial wash/50 ml, balancing lavender toner/50 ml, cellular recovery skin bliss capsules/14 st á 0,12 ml.
Material: Fodrad plastnecessär, 2 påfyllningsbara plastflaskor, en påfyllningsbar glasburk och en plasttub.
Expertens kommentar: Snygg liten necessär med rengöring och hudvård för ansiktet vars mängd räcker för en veckoresa. Dessutom är tre av produkterna är påfyllningsbara. Den fina necessären kan också användas som sminkväska, hade den varit transparent hade poängen varit högre.
Läs mer>>>

Favorit för ansiktet – betyg 4

Elemis STARTER KIT RESURFACING COLLECTION

 The Essentials, Nuxe

Pris: 149 kronor, 85 ml, 1,7 kr/ml.
Innehåll: 5 produkter/85 ml hudvård för ansikte och kropp. Dermatologiskt testat, 80 % av alla ingredienser har naturligt ursprung. Reve de miel face cleansing and make-up removing gel/15 ml, crème prodigieuse/15 ml, huile prodigieuse/10 ml, reve de miel hand and nail cream/15 ml, prodigieux shower oil/30 m.
Material: Plastnecessär med blixtlås och dekorband, engångsförpackningar i mjukplast och liten flaska i glas.
Expertens kommentar: Prisvärda engångstuber som omfattar det mest väsentliga, rengöring och återfuktning för ansiktet liksom duschtvål, olja och fuktlotion för kropp och händer, men de två sistnämnda i alltför liten mängd för att täcka in behovet under en veckoresa. Plus också för den transparenta necessären.
Läs mer>>>

Prisvärd hudvård – betyg 4

Nuxe 2016 Travel Kit-1Nuxe 2016 Travel Kit-1

All about moisture, Clinique

Pris: 509 kronor, ca 4,2 kr per ml.
Innehåller: 3 produkter/120 ml återfuktande produkter för ansiktet.
All about eyes/15 ml, moisture surge face spray/30 ml, moisture surge extended thirst relief/75 ml.
Material: Påfyllningsbar sprayflaska i plast, glasburk som kan återanvändas plus en ögonroller.
Expertens kommentar: Lider man av svullna ögon och torr hy är det här taxfree-kitet en bra investering eftersom det generösa innehållet funkar såväl i kabinen som för en 14-dagars resa. Hade innehållet kompletterats med rengöring liksom paketeras i en transparent necessär hade vi gett maxpoäng.
Läs mer>>>

Generösa storlekar – betyg 3+

Clinique All About Moisture

Travel kit, Filorga

Pris: 295 kronor, ca 3,7 kronor per ml.
Innehåller: 4 produkter/79 ml hudvård för ansiktet.
Micellar solution/50 ml, time-filler/15 ml, Meso+/10 ml, time-Filler Eyes/4 ml.
Material: Plastnecessär med engångsförpackningar i plast samt en påfyllningsbar plastcylinder.
Expertens kommentar: Ett bra utbud hudvårdsprodukter, men den micellära rengöringen kräver bomullspads eller tvättlapp vilket saknas! Mängden är också i minsta laget – det räcker för en långhelg, men inte mycket mer. Sammanfattningsvis en necessär för den som vill komplettera sin standardnecessär med dyra specialprodukter för ansiktet.
Läs mer>>>

Anti-aging för finsmakare – betyg 3

FILORGA TRAVEL KIT

Sublime skin discovery kit, Comfort Zone

Pris: 395 kronor, ca 6,8 kr/ml.
Innehåll: 5 produkter/58 ml vårdande anti-aging produkter för ansiktet.
Tranquillity blend/5 ml, sublime skin cream/15 ml, sublime skin rich cream/15 ml, sublime skin serum/15 ml, sublime skin eye contour/8 ml.
Material: Tygpåse med engångsförpackningar i plast.
Expertens kommentar: Söt liten textilpåse med testets minsta, och dyraste, innehåll. Fungerar bättre som ett prova på kit än under en resa som är längre än ett par dagar eller om man vill fuktboosta huden under en lång flygresa då den torra luften gör som mest skada för ansiktet.
Läs mer>>>

Dyra miniatyrer för flygresan – betyg 2

Comfort zone SUBLIME SKIN DISCOVERY KIT

Så gjorde vi:

Necessärerna har bedömts utifrån vilket behov de ska täcka in, för ansiktet, kroppen eller både och. Testpatrullens optimala resenecessär bör innehålla rengöring och fuktkräm för ansikte och kropp samt schampo och balsam för håret i storlek som räcker för en veckolång resa, ingen av necessärerna uppfyllde dessa kriterier. Necessären bör vara i ett genomskinligt material så att man slipper flytta över produkterna till plastpåsarna som säkerhetskontrollen påbjuder. Priset är också en viktig faktor varför vi räknade fram ett milliliterpris genom att dividera priset med mängden innehåll.

Tips!

Köp engångsförpackningar och skräddarsy din egen resenecessär, de flesta skönhetsdiskar och varumärken har miniatyrer som täcker allt från ansikte till kropp och hår.