Filtrera +

Åre – 7 utvalda krogar

Ett besök i Åre innebär inte bara en massor av skidåkning och andra aktiviteter, det innebär också att man njuta av skidåkarluncher, frossa i gastronomiska middagar eller bara vällagade tapasrätter på en enkel barservering.

Hotell Granen – ombonad miljö

En varm atmosfär med sköna soffor, familjefotografier och en stor brinnande öppen eld gör det snart hundraåriga hotellet Granen till en given favorit bland bybor och ditresta stamgäster. Hotellet ligger cirka 150 meter från Åre torg i backen intill bergbanan upp mot Fjällgården.
Den stojiga after-skin liksom coverbanden lyser med sin frånvaro på Granen, däremot gästas hotellet, där Tomas Ledin är en av tre delägare, av gästspelande musiker och matprofiler. Restaurangen serverar vällagade rätter som kocken Emma Dolk komponerar med inspiration och råvaror som levereras av familjegården, för övrigt en av traktens största lantgårdar. Större familjer, eller sällskap, kan boka in sig i någon av Granens  privata matsalar, även de har en ombonad och varm atmosfär.

Ta mig dit>>>

 

Fjällgården –klassisk after-ski

sweden_are_fjallgarden_afterski_ Populär After Ski och restaurang

Fjällgården, mitt i backen uppe på Åreskutan är en klassisk favorit när det gäller after-ski med levande musik. Hög stämning, och hög volym. Restaurangen fokuserar på lokala råvaror av  hög kvalitet, man serverar också enklare skidåkarluncher och övernattande gäster kan njuta av en härlig frukostbuffé.

Ta mig dit>>>

Kastrullen – familjär backrestaurang

sweden_are_kastrullen_Mysig familjekrog i backen

Kastrullen ligger omgärdad av skyddande skog i backen vid i Högås- och sadelliften mellan Åre och Björnen. Menyn omfattar ett eget korvkoncept, vilt och husmanskost, men också kaffe och bakverk. Inredningen är fjällinspirerad och atmosfären familjär med många barnfamiljer från närliggande Björnenområdet.

Ta mig dit>>>

Det gamla stationshuset – Åre ölkafé

Gamla Banhof finns inte mer, istället har Parkvillans ägare där öppnat upp ett trevligt ölkafé med omsorgsfullt lagad lunch och middag, det serveras även frukost med nygräddat bröd av den egna bagaren Helena. Ölen bryggs på bryggeriet som ligger ett stenkast från den fina gamla kulturmärkta stationsbyggnaden. Den begränsade meny är välkomponerad och innehåller allt från burgartallrik till fisk, sallader och vegetariska rätter. Öppet veckans alla dagar.

Ta mig dit>>>

Buustamons charmiga fjällgård 

Fjällnatur och jämtländskt kök, Åres mysigaste backrestaurang är också en populär middagsrestaurang  – då hämtas gästerna med skoter eller bandvagn vid parkeringen intill vägen upp till Ullådalen. Den gedigna 1800-tals timmerstugan är även ett litet hotell med 12 rum. Nygräddade våfflor, gulaschsoppa, varm choklad med vispgrädde, men också omsorgsfullt komponerade middagsmenyer.

Ta mig dit>>>

Liten Krog – för finsmakare

Ett av skälen till att Åre hamnar så högt upp på listor över de bästa skidorterna är den höga nivån på krogarna. Något som stämmer in på den här lilla mysiga familjekrogen som är en lokal favorit. Utöver ren och lamm serverar man fish and chips och byns bästa pizza där stammisarnas favorit är ett slags ostfonduepizza. Krogen är liten och populär, boka därför bord i tid.

Ta mig dit>>>

Lilla Tyrolen – familjevänligt 

Bortom Åreskutans intensiva myller ligger Lilla Tyrolen, en mysig familjerestaurang med fjällinspirerad inredning. Oavsett om du slinker in på en skidåkarlunch och äter deras hemlagade gulaschsoppa eller någon av kvällsmenyerna med teman som fondue, torsk eller lamm kan du räkna med att smaklökarna blir nöjda. Bokar man sex eller flera kvällsmenyer bjuder krogen på taxi från Åre.

Ta mig dit>>>

Åfe_skidåkning_skutan_

Magdalena Forsberg
tipsar om sina favoriter i Åre

När skidskytten, längdåkerskan och tv-profilen Magdalena Forsberg inte ses i åkandes i Åre och Björnens skidområde kan man stöta på henne i anrika Åre Hyddan där hon numer är en av tre delägare.

LÄS MER>>>

TEST – 6 actionkameror

De ska vara lätta att använda, tåla vatten, klara av fall och helst ha finesser som skakningsdämpare. Vi har testat fem populära äventyrskameror för alla som vill fotografera och filma när de snorklar, dyker, surfar eller gör andra saker som en smartphone inte klarar av.

LÄS MER>>>

Skidglädje i Åre – Nordens enda alpby

Åre och den vackra vita Skutan har inte bara norra Europas största och bästa skidområde. Man har också krogar i världsklass och en atmosfär där umgänget betyder lika mycket som skidåkningen.

LÄS MER>>>

Åre – fjällsemester på riktigt

Åre skidglädje åreskutan

Åre är ingen övergående vinterfluga, hon har funnits på kartan sedan 1100-talet, firat 100 år som skidort och hon har förvandlats från att vara en fjälljungfru till en världsvan dam som sätter guldkant på tillvaron.

LÄS MER>>>


 

Hotell tips Borneo

 

Borneo Eagle –         barfotalyx på egen ö

Nya eko-resorten Borneo Eagle, ligger på Robinson-ön Pulau Tiga cirka fem mil söder om huvudstaden Kota Kinabalu, allmänt känd som KK.

Läs mer>>>


 

Bungaraya –                 hållbar tropisk oas

Det tar en halvtimme att åka båt från huvudstaden Kota Kinabalu till den här vackra ekoresorten på Borneos västkust. Bungaraya är en systeranläggning till Borneo Eagle som båda omgärdas av ett sympatiskt eko-tänk.

Läs mer>>>