Filtrera +

Åre – 10 utvalda krogar

Ett besök i Åre innebär inte bara en massor av skidåkning och andra aktiviteter, det innebär också att man njuta av skidåkarluncher, frossa i gastronomiska middagar eller bara vällagade tapasrätter på en enkel barservering.

Åres mysigaste vardagsrum

Granen, hotell och restaurang hittar du I backen upptill Fjällgården, intill bergbanan, kan du koppla av i det som många anser är Åres största vardagsrum. Allt mysigt inrett med bekväma soffor, familjefotografier på väggarna och en stor brinnande öppen eld som sprider en amerikansk ombonad Rocky Mountain känsla. Ett favorit när man söker en avkopplande After Ski med familjen eller vännerna, men också för vällagade luncher och middagar som också kan intas i separata matsalar för en mer privat känsla. Köksmästaren Emma Dolk komponerar menyer med inspiration och råvaror som levereras av hennes pappa som driver en av landets största lantgårdar.
Ta mig till hotellet>>>

sweden_are_fjallgarden_afterski_ Populär After Ski och restaurang

Fjällgården, mitt i centrala liftsystemet ligger det här mysiga sekelskifteshotellet med restaurang och solterrass som sedan gammalt är en klassisk Årefavorit. Serverar enklare luncher och raffinerade gourmetmenyer. Hotellets afterski är enormt populär och välbesökt.
Ta mig till restaurangen>>>

sweden_are_kastrullen_Mysig familjekrog i backen

Kastrullen ligger omgärdad av skyddande skog i backen vid i Högås- och sadelliften mellan Åre och Björnen. Menyn omfattar ett eget korvkoncept, vilt och husmanskost, men också kaffe och bakverk. Inredningen är fjällinspirerad och atmosfären familjär med många barnfamiljer från närliggande Björnenområdet.
Ta mig till restaurangen>>>

Fjällinspirerat och ombonat

Fjällpuben, en mysig och avspänd krog med en meny signerad av stjärnkocken Marcus Aujalay. Restaurangen, som ligger ett stenkast från Åre torg, har en fjällinspirerad inredning med broderade bonader,  jämtländska textilier och köksattiraljer. Maten är lokala delikatesser med inspiration av Jämtland och Norrland.
Ta mig till restaurangen>>>

Favorit bland Årebor och säsongare

Broken, America goes Åre torg! Här består menyn till största delen av olika hamburgare, clubsandwich och kycklingvingar, ett ställe där man framför allt ser många Årebor och säsongare. Skön stämning och rikliga portioner.
Ingen bordsbeställning, först till kvarn gäller!
Ta mig till restaurangen>>>

 

Jaktvilla med klassiskt kök

Villa Tottebo, vill man ha en After Ski som är lugnar och inte lika röjig är det här ett mysigt alternativ med cocktails och loungemusik. Restaurangen har en hemtrevlig atmosfär med blåskjortsklädd personal som brassar mat inspirerad av fjällvärlden, gärna med jämtländska råvaror. Ett säkert kort om du vill fira något speciellt.
Ta mig till restaurangen>>>

 

Fjällnatur och jämtländskt kök

Buustamons Fjällgård, Åres mysigaste backrestaurang är också öppen för middagar, då hämtas man med skoter eller bandvagn. Den gedigna 1800-tals timmerstugan är även ett litet hotell med 12 rum. Nygräddade våfflor, gulaschsoppa, varm choklad med vispgrädde, men också omsorgsfullt komponerade middagsmenyer.
Ta mig till restaurangen>>>

Magdalena Forsbergs tipsar om sina favoriter i Åre

När skidskytten, längdåkerskan och tv-profilen Magdalena Forsberg inte ses i åkandes i Åre och Björnens skidområde kan man stöta på henne i anrika Åre Hyddan där hon numer är en av tre delägare.
Läs mer>>>

 

 

TEST – 6 actionkameror

De ska vara lätta att använda, tåla vatten, klara av fall och helst ha finesser som skakningsdämpare. Vi har testat fem populära äventyrskameror för alla som vill fotografera och filma när de snorklar, dyker, surfar eller gör andra saker som en smartphone inte klarar av.
Läs mer>>>

Skidglädje i Åre – Nordens enda alpby

Åre och den vackra vita Skutan har inte bara norra Europas största och bästa skidområde. Man har också krogar i världsklass och en atmosfär där umgänget betyder lika mycket som skidåkningen.
Läs mer>>>