Filtrera +

Stor test – 6 kabinväskor för smidigare resor

Äntligen kan vi se en helt ny generation kabinväskor på marknaden, väskor för alla slags behov! Somliga har försetts med multifunktionella inredningar, andra tillverkas i miljövänligt material och vissa har prioriterat en låg vikt framför prylar och finesser.

Pro Dlx 5, Samsonite

Pris: 3 399 kronor.
Antal färger: Svart, grå.
Inredning: Fodrad med en fast packavdelare med två blixtlåsfickor och en packavdelning med spännband och blixtlåsficka. Exteriört ett blixtlåsförsett easy acess-fack med ett mindre blixtlåsfack, ett utfällbart fack inrett med två större fickor, ett mindre blixtlåsfack, ett långsmalt blixtlåsfack samt två fack för telefon, visitkort och pennhållare. Ett blixtlåsfack på sidan, telefonfack, visitkortfack, pennfack.
Material: Förstärkt nylon med detaljer i nappaläder.
Volym: 37, 5 liter.
Vikt: 3,3 kilo.
Mått: 40 x 56 x 20 cm.
Lås: Integrerat Tsa-kombinationslås samt låskabel för låsning av utvändig fack.
Handtag: Teleskophandtag, 3 lägen, + 2 bärhandtag samt 1 sidvändigt fack som handtag
Antal hjul: 4 dubbla, vridbara 360°.
Övrigt: Security pocket.
Garanti: 5 år.
Omdöme: Välkonstruerad kabinväska för den som har behov av finesser som låsbara fack för förvaring av pass, mobil, biljetter, dator eller padda. Fack som man kommer åt lätt i säkerhetskontroll eller under flygresan. Superfunktionell inredning som håller ordning på packning och tillbehör. En uppdaterad kabinväska för alla som reser ofta i yrket, men också för resenärer som vill unna sig något extra. Det enda vi saknar är att den görs i fler färger.
Läs mer>>>

BÄST I TEST
FUNKTIONELL FAVORIT, betyg 5++

EPIC Phantom BIO, Epic

Pris: 1 999 kronor.
Antal färger: Vit, grön och svart.
Inredning: Avtagbar och tvättbar inredning med en blixtlåsförsedd packningsdel med två blixtlåsförsedda nätfack. Det andra packningsfacket har elastiska kryssband. Fodret är en mix av organisk bomull och hampa.
Material: Biokomposit, Trifilon BioLite.
Volym: 37 liter.
Vikt: 2,3 kilo.
Mått: 40 x 55 x 20 cm.
Lås: TSA kombinationslås.
Handtag: Låsbart teleskoprör, ett bärhandtag.
Antal hjul: 4 dubbla, vridbara 360°.
Övrigt: Vattenavvisande dragkedja med gummerad yta,
Garanti: 7 år, täcker även tredje part (läs flygbolag!) skador på skalet under garantiperioden.
Omdöme: En välkonstruerad weekendväska i ett nytt miljövänligt material med vattenavvisande dragkedja. Den utökade garantin signalerar tillverkarens tilltro till det tåliga materialet. Väskan har en modern och snygg ljus tvättbar praktisk inredning, övriga finesser har skalats bort till förmån för vikten som är testets näst lättaste. Sammantaget ett smart och prisvärt val för för resenärer som värdesätter vikt och miljö.
Läs mer>>> 

Hållbar & miljövänlig, betyg 5

 

Moncey, Delsey

Pris: 1 399 kronor.
Antal färger: Svart, röd, mörk beige, blå.
Inredning: Avvikande foder invändigt. Elastiska kryssband och uttagbar avdelare i ena locket. I andra locket blixtlåsförsedd avdelare med två blixtlåsfickor.
Material: 100 % ny polypropylen.
Volym: 41 liter.
Vikt: 2,9 kilo.
Mått: 55 x 40 x 20 cm.
Lås: 3 integrerade lås varav ett TSA kombinationslås.
Handtag: Teleskophandtag, 4 lägen + 1 bärhandtag.
Antal hjul: Fyra dubbla hjul, vridbara 360°.
Övrigt: Vattentålig, integrerad adresslapp.
Garanti: 5 år.
Omdöme: En slagtålig weekendväska i hårt skal som utan problem lätt kan checkas in. Designen påminner om en klassisk resväska, men i ett mindre format, med tre stabila lås: ett integrerat kombinationslås och två klafflås på vardera kortsidan. Snygg praktisk inredning som gör det lätt att organisera packningen. Fransk design när det är som bäst, snygg, funktionell, tålig och säker.
Läs mer>>>

Slagtålig & snygg, betyg 5

Oxygen Cabin Suitcase, Antler

Pris: 1 500 kronor.
Antal färger: 3, röd, grå och svart.
Inredning: Avvikande foder invändigt med packavdelning med elastiska kryssband och lock med blixtlåsförsett nätfack. Exteriört ett toppmatat blixtlåsförsett easy accsess-fack med ett extra fack. Baksidan har försetts med en blixtlåsförsett fack.
Material: Polyester.
Volym: 36 liter.
Vikt: 1,8 kilo.
Mått: 55 x 40 x 20 cm.
Lås: Tsa-kombinationslås.
Handtag
: Teleskophandtag, 3 lägen + 2 bärhandtag.
Antal hjul: 4, 360°.
Övrigt: Liten transparent plastnecessär medföljer.
Garanti
: 10 år.
Omdöme: En mjuk weekendväska med hårda sidor och ett utvändigt vadderat blixtlåsförsett fack för dator och/eller padda och annat som lätt ska kunna tas ut i säkerhetskontrollen eller under flygresan. Facket är tyvärr inte låsbart, men testets lättaste väska rymmer en lättare packning och är ett hyggligt alternativ för resenärer som vill resa lätt och prisvärt.
Läs mer>>>

Prisvärd lättviktare, betyg 4 +

X Travel soft trolley, Bric’s

Pris: 2 073 kronor.
Antal färger: 7, röd, oliv, grå, blå, svart, bordeaux, brun
Inredning: Fodrad insida i avvikande färg med blixtlåsförsett fack i locket och spännband samt långsmal blixtlåsförsedd ficka i packningsdel. Utvändigt i locket ett mindre fack och ett större, båda med blixtlås.
Material: Polyamide.
Volym: 40 liter
Vikt: 2,5 kilo.
Mått: 36 x 55 x 23 cm.
Lås: –
Handtag: Teleskophandtag, två lägen + två bärhandtag varav ett i läder.
Antal hjul: 4 dubbla, vridbara 360°.
Garanti: 2 år.
Omdöme: Snygg, funktionell och rymlig kabinväska med läderdetaljer och ett stort antal färgval uppskattas. Ytterfacket har plats för dator, tidningar och andra mindre ting som behövs under flygresan. Betyget dras ner av att väskan saknar lås, men den kan låsas om man själv införskaffar ett hänglås. En kabinväska för medelresenärer som vill skilja sig från mängden och som värderar låg vikt.
Läs mer>>>

Rymlig och lätt, betyg 3

Day Birger et Mikkelsen

Pris: 2 399 kronor.
Antal färger: Finns i olika mönster och material.
Inredning: Interiört en packavdelning med elastiska kryssband och ett nätfack i locket. Utvändigt ett dragkedjeförsett toppmatat fack i locket och ett mindre blixtlåsförsett fack på baksidan av väskan.
Volym: 30 liter.
Vikt: 3,5 kilo.
Mått: 46 x 35 x 21 cm.
Lås: –
Handtag: Teleskophandtag, 3 lägen + 2 bärhandtag.
Hjul:4 dubbla, vridbara 360°.
Garanti: 3 år.
Omdöme: Snygg weekendväska som tillverkas i olika mönster och material för resenärer som vill färdas med stil. Väskan har förvisso ett blixtlåsförsett ytterfack för ting man vill komma åt under flygresan, men väskans hjul är svårmanövrerade, lås saknas och väskan är förhållandevis tung för sin storlek. Sammantaget en väska för sällanresenärer som värdesätter form och design före funktion.
Läs mer>>>

För stilmedvetna, betyg 2+

Så här gjorde vi:

Väskorna har testats med hänsyn till olika resors behov och syften. Tåliga material, praktisk inredning, lättmanövrerade hjul, lås samt vikt har värderats utifrån gemensamma kriterier medan användbarhet har bedömts med hänsyn till väskans tänkta funktion.

Somliga väskor har utformats för att de ska kunna packas med ting man behöver ombord under flygresan, men också för att rymma ett klädombyte och necessär utifall det incheckade bagaget blir försenat eller försvinner.
Andra väskor har utformats för att de ska rymma en packning för en helg eller en kortare resa, dessa väskor ska ha en låg vikt och vara tillåtna att ta med ombord, men de ska också tåla att checkas in varför de bör vara tillverkade i ett slagtåligt material.

Tips!

Ta bort smutsfläckar med diskmedel, T-röd eller vanligt bilschampo – använd inte lacknafta eftersom det ger en matt yta. Klistermärken går lättare bort om de först värms upp.

BÄST I TEST

Ultra-sil tarp-poncho
Pris: 995 kronor
Vikt: 230 gram.
Mått: 145 x 265 cm.
Vad är det: Regnponcho som också fungerar som ett regnskydd för väskor, ryggsäckar och kameror vid plötsliga störtskurar.
Övrigt: Levereras i en liten packpåse. Regntåligt material med vattentäta sömmar.
Omdöme: Hoprullad tar den här regnponchon med luva inte mycket större plats än en grapefrukt, något som gör den lätt att packa med när väderleksrapporten rapporterar regn. Storleken är generös och skyddar även om man bär en ryggsäck, den funkar också som skydd om man cyklar i regn. Ponchon har tryckknappar som kan öppnas upp så att den blir ett stort regnskydd för att täcka sådant som inte ska bli blött.
Läs mer>>>