Filtrera +

Bäst i test – ryggsäckar för aktiva resenärer

CAMSAFE V17, Pacsafe
Pris: 1 750 kronor.
Omdöme: Smart designad ryggsäck med säkerhetsfunktioner som knivsäkert vajerskyddat material, blixtlåsförsedda fickor med speciallås samt scannerskyddat ytterfack som förhindrar indentitetsstöld. Dessutom specialfunktion i axelbandet som gör att man kan låsa fast ryggsäcken. Inredningen är flexibel, den kan delas i två fack med åtkomst från sidan eller packas i ett enda fack. En ryggsäck för de som reser mycket med stöldbegärliga saker som till exempel kameror.
Vikt: 1 000 gram.
Volym: 16 liter.
Datorfack: Ja, vadderat.
Inredning: Låsbart utvändigt fack inrett med blixtlås-nätficka och fack med kardborrestängning för pass. Två låsbart sidofack varav ett stort vadderat för dator samt töjbart sidofack för vattenflaska. Invändig inredd med blixlåsförsedd nätficka, dragskoavdelare samt vadderad löstagbar kameraväska. Plats för 3 liters vätskeinsats. Bröstrem.
Övrigt: Regnskydd, RFID-safe och Exomesh skydd
Garanti: 5 år.
Läs mer

STÖLDSÄKER – BÄST I TEST

skarmavbild-2016-12-06-kl-13-10-01

GALAR BAG, Klättermusen
Pris: 2 000 kronor
Omdöme: Ett nytt genomtänkt väskkoncept, ett slags kabinväska som bärs som en ryggsäck med bröstrem och midjebälte. Väskan öppnas som en vanlig väska vilket gör den lättpackad, den kan också öppnas från toppen som har en rullstängning. Avskalad men smart design som är överraskande lätt att bära. Testets rymligaste ryggsäck är perfekt för alla som reser med oömma kläder och som behöver mer packning.
Vikt: 1 080 gram
Volym: 40 liter.
Datorfack: Ja, lätt vadderat.
Inredning: Utvändigt dragkedjeförsett ficka för pass samt två sidofack. Invändigt vadderat datorfack samt spännremmar. Midjebälte.
Övrigt: Kraftiga dragkedjor.
Garanti: 3 år.
Läs mer 

FUNKTIONELL MED FINESSER – BÄST I TEST

skarmavbild-2016-12-06-kl-13-10-22

BASE CAMP KABAN, North face
Pris: 995 kronor.
Omdöme: En avskalad ryggsäck i slitstarkt och vattentåligt material som klarar enstaka skurar. Den höga och smala designen gör den lätt att bära på ryggen. Väskan packas uppifrån vilket gör innehållet mer svåråtkomligt, man får plats för ett ombyte men inte så mycket mer. Vi uppskattar att datorfacket har en rejäl madrassering i botten och för att man även kommer åt datorn från utsidan.
Vikt: 1 030 gram.
Volym: 23,5 liter.
Datorfack: Ja.
Inredning: Utvändigt en långsmal blixlåsförsedd toppficka samt större blixtlåsfack i lock och två töjbara sidofack för vattenflaska och/eller paraply. Invändigt skyddat blixtlåsfack och nätficka med plats för biljetter och andra nödvändigheter samt datorfack. Bröstrem.
Övrigt: Reflexinslag.
Garanti: 3 år.
Läs mer

STADIG OCH SLITSTARK – BETYG 4

skarmavbild-2016-12-06-kl-13-11-07

BORDER, Gregory
Pris: 1 699 kronor.
Omdöme: Stor ryggsäck som öppnas och packas som en vanlig kabinväska med en avdelning för kläder samt en stöldsäkrare avdelning närmast ryggen för dator och andra värdesaker. En rymlig funktionell ryggsäck med praktiska finesser för weekendresan eller för kortare vandringar.
Vikt: 1 400 gram.
Volym: 35 liter.
Datorfack: Ja, lätt vadderat.
Inredning: Tre utvändiga blixtlåsfack för pass, telefon, nycklar, pennor och andra nödvändigheter. Invändig klädavdelning med fack för skor och blixtlåsförsedd nätficka och en avdelning med datorfack samt fack för Ipad plus blixtlåsficka. Bröstrem.
Övrigt: Kan bäras både på ryggen och i ett handtag på sidan.
Garanti: 2 år.
Läs mer 

PRAKTISK OCH FUNKTIONELL – BETYG 4
skarmavbild-2016-12-06-kl-13-23-16

DRY BAG ASAKLITT, Clas Ohlson
Pris: 399 kronor.
Omdöme: Testets billigaste ryggsäck passar resenärer som ska vistas i tropiska eller regniga klimat med sitt vattentäta material. Eftersom den packas uppifrån som ett slags tub med en öppning som rullas ihop blir den dock lite mer svårpackad. Trots den avskalade designen som saknar finesser är den mer användbar än vad man kan tro.
Vikt: 1 150 gram.
Volym: 18 liter.
Datorfack: Nej.
Inredning: Ett stort invändigt fack och ett mindre utvändigt fack med dragkedjelås. Midjebälte och bröstrem.
Övrigt: Regnsäker.
Garanti: 2 år.
Läs mer 

VATTENSÄKER – BETYG 3+
skarmavbild-2016-12-06-kl-13-06-52

PARADIVER LIGHT L+, Samsonite
Pris: 999 kronor.
Omdöme: En lite snyggare standardryggsäck som inte rymmer kläder, däremot har den smart inredning för böcker, tidningar, dator och annat man behöver under resan. Plus för att ryggan kan stå själv när den sätts på golvet och den har dragkedjor som det går att sätta hänglås på. Minus för att den blir tung och svår att bära om den fylls upp med packning.
Vikt: 800 gram.
Volym: 24 liter.
Datorfack: Ja, lätt vadderat.
Inredning: Utvändigt dragkedjefack med plats för telefon, pennhållare och andra nödvändigheter samt en liten separat ficka med blixtlås och hållare för vattenflaska. Invändigt finns nätficka med blixtlås, vadderat datorfack och separat fack för papper eller tidningar. Dolt säkerhetsfack.
Övrigt: Kan tvättas i tvättmaskin.
Garanti: 2 garanti.
Läs mer 

BULLIG DESIGN – BETYG 3

skarmavbild-2016-12-06-kl-13-25-53

URBAN GROOV, American Tourister
Pris: 499 kronor.
Omdöme: Ryggsäck i tunt material vars enda egentliga finess är en smartsleeve som håller ryggsäcken fast när den träs över resväskans handtag. För sällanresenärer eller för resenärer som har behov av en ”rygga” under resan, till exempel när man ska gå till stranden, på stadsvandringar eller kortare promenader. Saknar dock alla slags säkerhetsfunktioner vilket underlättar för tjuvar.
Vikt: 700 gram.
Datorfack: Ja, vadderat och justerbart.
Volym: 26 liter.
Inredning: Utvändig framsida har ett inrett blixtlåsfack med plats för pass, biljetter och plånbok samt blixtlåsficka. Två sidofack, ett för vattenflaska och en ficka med dragkedja. Ett datorfack invändigt.
Övrigt: Regnskydd.
Garanti: 2 års garanti
Läs mer 

SAKNAR FINESSER – BETYG 2skarmavbild-2016-12-06-kl-13-27-26

Så gjorde vi

Testpanelen har använt ryggsäckarna under olika slags resor, bland annat flyg- och bilresor samt båtluffning i Kroatien. Ryggsäckarnas funktionalitet har bedömts utifrån sina speciella områden, hur lätta de är att packa och hur sköna de är att bära på ryggen.

Tänk på att:
En bullig design gör ryggsäcken svårare att bära att då tyngdpunkten kommer längre ut från ryggen.
Bär man ryggsäck i trånga miljöer – tunnelbana, bussar och köer –är det lätt för tjuvar att obemärkt komma åt innehållet. Då är så kallade säkerhetsfack, liksom låsbara dragkedjor och vajerförsett material att föredra.

 

Annons

Annons